Átigazolási HírekChelseaFociNapoliPremier LeagueSerie A

Pénz vagy hűség? Mertens lehet, hogy távozik

Dres Mertens szerződése a Napolival június 30-án lejár. Nem nyújtott rossz teljesítményt az idei Serie A szezonban, ezért több csapat is érdeklődik iránta. A Chelsea mellett az Inter együttese is kifejezte érdeklődését a belga rutinos szélsője iránt.

A 32 éves játékos a koronavírus előtt már közel állt ahhoz, hogy meghosszabbítsa szerződését csapatával, ám most már nem ilyen egyszerű a helyzet. Egyes információk szerint nem szeretné Mertens, hogy csökkenjen a bére, viszont a Napolinak lehet nem marad más lehetősége.

Lampard ‘nagy rajongója’ Mertensnek, már a tél folyamán is megpróbálta őt leigazolni egy rövid időszakra, hogy frissítse a támadósorát, ám az üzlet meghiúsult.

A nápolyi együttes eddig nem talált megoldást a hosszabbítással kapcsolatban, ők sem akarják, hogy a csapat valaha volt legjobb góllövője távozzon.

A Napoli drukkerei ikonnak tekintik a játékost, és Mertens nem akarja, hogy megváltozzon ez a kép.

A Chelsea azonban csak akkor akarja leigazolni Mertenst, hogyha nem sikerül megvenni Jadon Sanchot a Dortmundtól. De így is – úgy is csak rövid távra irtanának alá Mertenssel mivel kívánság listájukon Moussa Dembele, és Timo Werner is megtalálható.

A Chelsea legújabb ‘szokása’, hogy a 30 évnél idősebb játékosokat, legfeljebb egy évre igazolják le és majd meglátják hogyan teljesít az igazolás. Mertens hamarosan a 33. életévét tölti be.

Mertens a szezonban 12 gólnál, 6 gólpassznál jár, emiatt az Inter érdeklődését is felkeltette. A szélső mindenképpen Bajnokok Ligája induló csapatnál szeretne játszani.

Vincenzo Morabito labdarúgó-ügynök azt mondta, a Chelsea mindennél jobban szeretné leigazolni Mertenst, még úgy is, hogy Lampard már január óta nem tartja a kapcsolatot a játékossal, illetve ügynökével.

„Eredetileg Mertens Nápolyban akart maradni, de aztán beszélt ügyvédjével, miután felkeltette néhány egyesület érdeklődését. Megváltozott a kapcsolata a vezetőséggel.” – Morabito Radio kiss kiss Napolinak.