Barcelona

5 tény amit talán nem tudsz Lionel Messiről

Ismered a Barcelona szupersztárját, Lionel Messit? Nos összegyüjtöttünk 5 érdekes tényt, amit talán nem is ismertél.

Az argentin támadó a valaha volt egyik legjobb labdarúgó és egyben a föld egyik leghíresebb embere, de talán nem mindent tudsz róla.

(1) Játszhatott volna a Spanyol válogatottban

Messi mindig is az Argentin válogatottban játszott, de akár a Spanyol válogatottban is pályára léphetett volna, ha elfogadja az ajánlatukat.

Miután gyerekkorát a Barcelonánál töltötte, jogosult volt a Spanyol válogatotthoz is, de mint később azt elárulta, ez a gondolat sose fordult meg a fejében. Maradt az Argentin válogatottal, ahol 70 gólt szerzett.

Csak egy pillanatra álljunk meg és képzeljük el, hogy a 2010-es Világbajnok Spanyol válogatottban ott van Messi. Vajon mire lettek volna még képesek?

(2) Piquevel először 2000-ben játszott együtt

Messi és a Barcelonás csapattársa, Gerard Pique foci karrierjük nagy részét együtt töltötték. Egy csapatban voltak a Barca La Masia akadémiáján Cesc Fabregasszal. Őket együtt a „87-es generációnak” hívták, és szinte mindent megnyertek már ifiként is.

Nyilvánvaló volt már fiatal korukban is, hogy nagyon sokat fognak elérni. Igaz Pique tett egy kis kitérőt a Manchester Unitedhez és a Real Zaragozához mielőtt visszatért volna 2008-ban a Barcelonához. Azóta 471 mérkőzést játszottak le együtt, Messi csak Busquetsszel és Iniestával játszott le több meccset eddig.

(3) Minden gólja után nagymamája előtt tiszteleg

Mindenki tudja, hogy Messi két kezét az égre emelve ünnepli gólját, de csak kevesen tudják a jelentését. Celia nagymamája emléke előtt tiszteleg, aki Messi szerint „beoltotta” a foci szerelmével, és támogatta amikor első lépéseit tette a foci világában.

Sajnos, 1998-ban elhunyt és soha se láthatta Messit a legmagasabb szinten, de ikonikus ünneplésével szelleme tovább él.

(4) Minden La Liga csapat ellen legalább 7 gólt szerzett

A La Liga csapatok nem véletlenül félnek Messitől amikor pályára lép ellenük, a Barca 10-ese mind a 19 jelenlegi csapat ellen legalább hétszer betalált. Kedvenc ellenfele a Sevilla, akik ellen 37 gólt szerzett 38 mérkőzésen.

Összesen 40 különböző csapat ellen találkozott a Spanyol legfelsőbb osztályban és csak a Cadiz, a Murcia és a Xerez ellen nem talált be.

(5) Pablo Aimar volt a példaképe

Messi nagyon sok játékosnak a példaképe, de könnyű elfelejteni, hogy fiatalon neki is volt egy, csak úgy mint a többieknek. Ő honfitársáért, a korábbi Valencia játékos Pablo Aimarért rajongott.

Többször találkoztak a La Ligában, beleértve a 2004-es különleges estét, amikor Aimer odament a 17 éves Messihez (aki végül nem lépett az nap pályára) és a meccs után felajánlotta mezét. Azóta is nagy becsben tartja azt a mezt Messi.