Liverpool

Steven Gerrard: Henderson úgy irányítja a meccseket, mint Scholes

Steven Gerrard szerint a Liverpool kapitánya, Jordan Henderson hasonló stílusban irányítja a meccseket, mint ahogy a korábbi Manchester United középpályása, Paul Scholes.

Hendersonnak fantasztikus szezonja van a Liverpoollal, 25 ponttal vezetik a Premier Leaguet.

Amikor a kapitány nem volt elérhető, a csapat teljesítménye jelentősen csökkent is. Ennek eredményeként Henderson ott van az Év Játékosa díj esélyesei között.

„Nem meglepetés, ahogy a dolgokat kezeli a pályán és azon kívül is. Jó pár évet együtt játszottunk a Liverpoolnál és az Angol válogatottnál is.” -mondta Gerrard a BT Sportnak.

„Nagyon jó az erőnléte, atletikus srác, aki önzetlen a pályán. Másokat helyez előtérbe, és amikor mellette játszhatsz, értékeled amit tesz.”

„Szerintem az évek alatt ezt a játéka részévé tette, a passzolási képessége fantasztikus, és úgy irányítja a mérkőzéseket, mint ahogy Paul Scholes tette. Ő egy követendő példa, és mindig ott van a csapatának.”

„Láttam ahogy fejlődik, mint ember. Mindig is egy nagyszerű srác, csapattárs volt, hihetetlen személyiség és nem meglepetés, hogy az emberek kezdik felismerni mit jelent a pályán és azon kívül is.”

„Minden dicséretet amit játékosként vagy emberként kap, megérdemel, mert igaz. Garantálhatom, mert megtapasztaltam mellette.”