La LigaReal Madrid

Real Madrid: Reinier kölcsönbe kerülhet

Reinier Jesus a Real Madrid legújabb szerzeménye, februárban került a klubhoz. Mielőtt felfüggesztették volna a labdarúgást Spanyolországban 3 mérkőzést tudott csak játszani a fiatal brazil a Castilla egyesületében.

A 18 éves Reinier kritikus szakaszában van a karrierjében, mindössze 16 mérkőzést játszott csak a Flamencoban, mielőtt Madridba került. Az eredeti terv az volt, hogy a Castillánál marad addig, amíg felveszi a spanyol bajnokság ritmusát, aztán bekerült volna a felnőtt csapatba. A jelenlegi helyzetben azonban ezt a tervet nem tudja a csapat követni érthető okokból.

Az edzői stáb kezei alól is kikerült, és várnia kell majd arra, hogy újra magára ölthesse majd a fehér mezt. Ez felveti a kérdést, hogy akkor mi lesz vele a következő szezonban? Ha felkerül a felnőtt csapatba, akkor elfoglal egy nem európai játékosnak fenntartott helyet. A Real Madridnál jelenleg 3 ilyen hely van fenntartva, és Rodrygo Goes, Vinicius Jr, Eder Militao illetve Takefusa Kubo a vetélytárs ezekre a helyekre, akik sokkal tapasztaltabbak nála jelenleg.

Így a Castilla lenne neki a legkézenfekvőbb megoldás, de a klub azt sem zárta ki, hogy kölcsön adják egy magasabb osztályú klubnak, mint a fiókcsapat. Ezzel színvonalban és elvárásban egy kicsit közelebb kerülne a kezdőhöz.

Mindenesetre a fiatal középpályás minden eshetőségre felkészült, még arra is, hogy befejezzék a bajnokság hátralévő meccseit. Jelenleg Reinier az otthonában edz, akárcsak a csapat többi tagja, és mindezek mellett spanyolul tanul Skype-on, hogy minél könnyebben be tudjon illeszkedni az új környezetébe.