La LigaReal Madrid

Benzema Lyonból szeretne visszavonulni

A Real Madrid támadójának, Karim Benzemának szándékában áll a legtovább Madridban maradnia, de nyitott arra is, hogy visszatérjen az Olympique Lyonhoz a karrierje végén.

Benzema, aki 2009 nyarán került a madridi csapathoz 41 millió euróért, eddig 501 meccsen 241 gólt szerzett. “A Lyonnak köszönhetem, hogy az a játékos lehetek, aki most vagyok.” – mondta a francia csatár az ‘OL Night System’ műsorában.

“Hogy visszatérek-e ide? Jelenleg nem lehetséges, mert Madridban szeretnék maradni és tovább írni a történelmét a világ legjobb klubjának. Hogy aztán mi lesz, még nem tudom. Ki tudja? Talán itt fejezem majd be a karrieremet. Miért is ne?”

Egy februári lapértesülés szerint a Real Madrid meghosszabbította Karim Benzema 2021-ben lejáró szerződését újabb 12 hónappal, így az 2022-ig szól. Bár ezt még hivatalosan nem jelentette be a klub. A francia, aki decemberben volt 32 éves jó formában volt az elmúlt 18 hónapban. A tavalyi szezonban 30 gólig jutott, most 19 gólnál jár 36 mérkőzésen.

A formáját és a fontosságát a támadósorban Zidane is elismeri. A kezdőben is inkább a franciát favorizálja Luka Jovic ellenében.