BarcelonaLa Liga

Roures: A Barcelona nem rendelkezik azzal az összeggel, amibe Neymar kerülne

A spanyol üzletember Jaume Roures elemezte ki a Barcelona pénzügyi helyzetét. Többek között azokról a potenciális problémákról is beszélt, amik például Neymar leigazolásával járnának.

„Nem fognak tudni több száz millió euróba kerülő játékosokat venni, annak ellenére, hogy milyen eredményeket hoznának a csapatnak. Azt sem hiszem, hogy akár csereüzletet köthetnek majd, ezeknek nem lenne semmi értelme.”

Sokan úgy vélik, hogy a koronavírus által okozott krízis után a Barcelona nem lesz képes nagyobb üzleteket kötni. Roures szerint már a vírus előtt is ez volt a helyzet.

„A Barcelona már bajban volt a vírus előtt is, most meg még több bevételtől esnek el. Közvetítési díjak, mezeladások, szervezett stadion túrák, stb. Ezeket az összegeket nem is lesz módjuk visszaszerezni. Elképzelhetetlen, hogy Neymarért kifizessenek 100-150 milliót, mikor nincs is rá pénzük. Kölcsönbe vennék? És kit küldenének helyette, hogy a PSG is meg legyen elégedve? Messit? Vagy talán Griezmannt? Ennek semmi értelmét nem látom.”

A csapat pénzügyei mellett az üzletember a közelgő elnökválasztásról is beszélt. „Ha Messi lő két gólt, akkor minden rendben van. Ha a csapatnak adósságai vannak, majd visszafizeti azokat. Ez is világos. Ezek miatt senki nem is aggódik. Ezért is van az aki új ötletekkel áll elő, az nagyon kis támogatást kap a csapaton belül.”

A Spanyol Labdarúgószövetség, a La Liga és a játékosok szakszervezete közötti pénzügyi vitákról az Roues véleménye, hogy a Szövetség csak magára gondol, sem győzni sem veszíteni nem fognak a vitában, csak egy kis figyelemre vágynak. A bajnokság felfüggesztését sem tartja jó ötletnek, hiszen hozzávetőlegesen 600-700 millió eurót is veszíthet a La Liga csak a közvetítési jogokból. Ez európai szinten kb 7.5 milliárd euró lenne, ha minden bajnokságot törölnének.