Atletico MadridBarcelonaLa LigaReal MadridValencia CF

Rubiales:” Együttműködünk az UEFA-val”

Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke tegnap sajtótájékoztatót tartott, miután tárgyalt a különböző területi elnökökkel. Elmondta, kizártnak tartja, hogy a Barcelona bajnok legyen anélkül, hogy a La Liga hátralevő mérkőzéseit lejátszanák.

„Mindenben együtt működünk az UEFA-val. A versenyeknek június 30-ig kell befejeződni, de ez az időpont nem egy áthatolhatatlan fal. Igazságosság és egyenlőség kell minden csapat számára.

A mérkőzéseket meg kell tartani, a rendes helyszíneken, és nincs igazságtalanság. Mindannyian erre szavaztunk, minden területi elnök egyetért. Egységesen támogatják a Spanyol Királyi Szövetség tézisét. Kizárt, hogy a Barcelona úgy legyen bajnok, hogy a La Liga nem fejeződik be.”

Elmondta, hogy három alapvető problémát vettek figyelembe a tárgyalások során : az egészség, a gazdaság és a bajnokságok szempontját.

„Az RFEF (Spanyol Labdarúgó Szövetség) néhány héttel a versenyek újra indítása előtt megteszi a szükséges egészségügyi intézkedéseket. A kezdés időpontja a hatóságok felelőssége. A gazdasági szempont most nem az első, a legfontosabb az egészség. Azt akarjuk, hogy a La Liga június 30-án vagy később véget érjen, de biztosítani akarjuk a versenyek tisztaságát. „

Gazdaság :

„Bizonytalanság generálódott a La Liga szereplőiben mind a férfi, mind a női klubok vezetőiben a kialakult gazdasági helyzet miatt. Biztosítani szeretnénk mindenkit, eloszlatni a kételyeket. Fontos, hogy hallgassanak rám. Minden támogatást meg fognak kapni, az utolsó eurocentig, amit a szövetség beígért.

Mindent száz százalékban garantálunk. Nem akarunk bizonytalanságot, nyugalmat akarunk. Mindenkinek kifizetésre kerül minden pénzbeli támogatás. „-majd még egyszer elismételte, hogy minden csapatnak biztosítják a fizetést ebben az évben.

A következő szezon kapcsán viszont hozzá tette: attól függően, hogy milyen lesz a verseny, látni fogják, hogy milyenek lesznek a fizetések. De jelenleg a támadások odaígért száz százalékát biztosítani fogják.

Copa del Rey:

„Nincs dátuma a döntőnek jelenleg. Május 30-a vagy később, a jelenlegi helyzetben ezt felfüggesztettük. A tárgyalásokba bevonjuk az Athletic Club és a Real Sociedad vezetőit. De fontos, hogy el mondjuk, hogy a döntőt mindenképpen szurkolók előtt szeretnénk megtartani. „

La Liga befejezése:

„A La Liga egy olyan verseny, amely el kötelezett a televíziós közvetítések jogainak értékesítése iránt. A javaslat jelenleg az, hogy a verseny befejezéséhez meghosszabbítjuk az ütemtervet. Egyeztetnünk kell mindenkivel, a La Liga vezetőségével is. Ez egy olyan szervezet, amely sok klubot fog össze az égisze alatt. Mindenkivel egyeztetni kell, történelmi pillanatban vagyunk.

Zárt kapus mérkőzések lehetőségére azt felelte, hogy ez az utolsó lehetőség, ami a szakembereken múlik, nem tudja, mikor játszhatnak legközelebb.

Az RFEF gazdasági helyzete

„Spanyolországban vagyunk. Az egyetlen olyan szövetség, amely nem rendelkezik állami támogatással. Nagyon erősen kell dolgoznunk marketinggel, kommunikációval, és foglalkoznunk kell a pénzügyi biztonsággal, a kincstárunk jelenlegi helyzetével. A La Liga problémája, hogy nem ő, hanem a klubok rendelkeznek a jogokkal, így nincs garantált pénz. Biztosítani kell ezt a jövedelemforrást. „

A hátrányos helyzetű klubok

Kértem aaz elnököket, hogy a klubok mindegyikke ajánljon fel támogatást helyben, a saját városunkban, mutassanak szolidaritást. „

Az átigazolások kérdése

„Úgy igazságos, hogy amelyik kerettel kezdte egy klub a szezont, azzal is fejezze be. Megpróbálunk egyeztetni az UEFA-val ez ügyben. Megtesszük a javaslatainkat, viszont a különböző országok érdekei ütköznek. Az UEFA feladata lesz ezeket az érdekeket érvényesíteni, harmonizálni. „

Rubiales ezután röviden beszélt arról, hogy az Európa Bajnokság elhalasztása gazdaságilag még nem látható következményét egyenlőre nem számolták, de meg kell vizsgálniuk ezt is. Viszont az UEFA igazságot szeretne ebben a szempontban is.

A kérdésre, hogy beszéltek-e Javier Tebas-al (a La Liga elnökével) elmondta, hogy az utóbbi napokban nem hívták egymást, de várják, hogy egyeztetni tudjanak a La Liga-val. A különböző klubok között egyenlőséget kell teremteni és figyelembe kell venni a szurkolók érdekeit is. Mindenkit meghallgatnak.

Forrás és kiemelt kép: Marca