La LigaReal Madrid

Zidane olasz módszerei meghozták a stabilitást

Zinedine Zidane sohasem csinált abból titkot, hogy ez első edző, aki nagy hatással volt rá nem más, mint Marcelo Lippi. Az olasz mester a Juventusban volt a trénere 1996-1999 között.

A Juventus volt Zidane első nagy csapata, és elsősorban az olasz iskola szerint fejlődött mind taktikailag, mint fizikailag is. A Lippi által irányított csapat egy erőd volt a védekezés szempontjából, de az olyan játékosoknak köszönhetően, mint Zidane és Alessandro Del Piero a támadó szekciójuk is erős volt.

Az Olaszországban töltött ideje alatt Zidane megtanulta a kiegyensúlyozottságot értékelni a játékban. Ez a kiegyensúlyozottság visszatérő témája a sajtótájékoztatóinak mostanság. A 2016/17-es szezonban a Real Madrid 1.2 gólt kapott meccsenként. Ezt majdnem 3 gól / meccses átlaggal kompenzálták akkor. Cristiano Ronaldo távozásával viszont minden megváltozott. A mostani idényben az egyensúly a mantrája a francia mesternek.

Ezidáig az idényben a Real Madrid 0.8 gólt kapott meccsenként, ami hatalmas fejlődés a 3 évvel előttihez képest. A gólarány viszont visszaesett 2.1 gól / meccsre. Úgy tűnik, hogy Zidane olasz módszerei stabilizálták a csapatot, amire lehet építkezni.