Juventus

Agnelli: Az Atalantának nem kéne a Bajnokok Ligájában lennie

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli szerint az Atalantának nem kéne a Bajnokok Ligájában lennie „nemzetközi történelem nélkül, csak egy jó szezonnak köszönhetően.”

Agnelli az FT Business of Fottball találkozón beszélt Londonban és úgy néz ki megágyazott az Európai Szuperligának.

„Tisztelem az Atalantát, nagyra értékelem amit csinálnak, de nemzetközi történelem nélkül, csak egy jó szezon és egyből ott lehetnek a legfontosabb Európai kupa küzdelemben. Ez jól van így?” -mondta Agnelli.

„Gondoljunk a Romára, akik az elmúlt években annyit segítettek az Olasz labdarúgásnak. Egy rossz szezon és kiestek, ez anyagilag is rosszul érinti őket.”

„Meg kell védenünk a befektetéseket. Így az Atalantának kevesebb esélye lesz a legmagasabb szinten játszani? Nem tudom rá a választ, épp csak elkezdtük a folyamatot, aminek a végén döntünk majd.”

„Vannak csapatok akik megnyerik a bajnokságot vagy a kupát, vagy csak az ország rangja miatt jutnak be. Ki kell egyensúlyoznunk, hogy egy csapat mennyit tesz az európai fociért és az egy évi teljesítményt is.”

Az Atalanta tavaly a 3. helyen végzett a Serie A-ban, az idén a 4. helyen vannak.

Az első Bajnokok Ligája szezonjukban tovább jutottak a csoportjukból és a legjobb 16 között az első meccsen 4:1-re legyőzték a Valenciát.

forrás