Foci

Ronaldinho őrizetben van hamis útlevél miatt


Több külföldi oldal is megírta, hogy Ronaldinho szerdán Paraquayban bajba került.

A beszámolók szerint testvérével együtt a paraquayi hatóságok lefoglalták útleveleiket, mert azok hamisak. Egy még meg nem nevezett harmadik személy letartóztatásban van, mivel őt gyanúsítják okmányhamisítással.

Ronaldinho szerint ez az ember becsapta őket.

Jelenleg ő és testvére, Roberto Assist nem hagyhatják el szállodai szobájukat.

Ronaldinho évek óta perben áll a brazil adóhatósággal, mivel nem hajlandó befizetni egy általa megvásárolt nagy értékű ingatlan után az adót. Ennek oka, hogy oda építeni szeretett volna, de később kiderült, hogy az ingatlan természetvédelmi területen helyezkedik el. Ezért természetesen nem is ér annyit, amennyit bele fektetett. A hírek szerint teljesen el is adósodott ez miatt. Az idő telik, az összeg pedig növekszik. Brazil útlevele után a spanyol útlevelét is bevonták, és nem hagyhatta volna el hazáját. Ezt a sztár nehezményezte is, hiszen a brazil hatóság nem vonhatta volna be jog szerint egy másik ország által kiállított okmányát.

Ennek ellenére Ronaldinho Brazília turisztikai nagykövetévé lett választva nemrégiben, ami igencsak ellentmondásos.

Ezek után nem meglepő, hogy ahogy Paraguayba érkezett, a hatóság megjelent nála a hotelben. Noha egyes hírek arról szólnak, hogy bejelentésre mentek, felvetődik két kérdés is :

Hogyan jutott be az országba állítólag hamis okmánnyal?
Ha meg bejutott, ki volt, aki felhívta erre a rendőrség figyelmét, és feljelentette?