Liverpool

Krízisben a Liverpool?

Amikor egy csapat annyi ideig folyamatosan jól teljesít, mint a Liverpool, a hullámvölgy is nagyobbat szól. De vajon mekkora a formahanyatlás, és mi vár még a szezonban rájuk?

A Liverpool a bajnokságban nyugodt lehet, mivel 1990 óta az első bajnoki cím gyakorlatilag a kezükben van, ám a Chelsea elleni veresége a legutóbbi négy mérkőzésből a harmadik vesztes meccs volt. Kezdődött az Atletico elleni 0-1-el (a csapat nem találta e a kaput), egy fordítás, de két kapott gól a West Ham ellen. Következett a Watford meccs (Klopp éra legrosszabb XG mutatója) és végül a tegnapi kiesés az FA Kupából.

Jürgen Klopp aggódik amiatt, hogy a Liverpool elveszíti védekezése hatékonyságát

A német edző sajnálta a védekezés hibákat, mert úgy érezte, nem voltak rosszabbak a Chelsea-nél, ám továbbra is fenntartja a legfontosabb, hogy csapata visszanyerje lendületét, a jövő szerdai Bajnokok Ligája visszavágóra az Atlético Madrid ellen.

A Chelsea-nek segített a csapat, amikor Adrián bevédte Willian lövését, miután Liverpool elvesztette a labdát a tizenhatosa előtt. Klopp kritizálta azt is, hogy a csapata miként adta át a területet Ross Barkley kontrájánál.

„A lendület azért tartott olyan sokáig, mert kiemelkedően védekeztünk”mondta Klopp. „Általában nem kapsz sok esélyt ellenünk, de most el kell ismernünk, hogy az elmúlt négy mérkőzésen (ideértve a 3-2 otthoni győzelmet a West Ham felett) abszolút túl sok gólt is kaptunk. De ezek mind teljesen eltérő helyzetek, tehát ez nem egy probléma.”

„Nem aggódok a lendület miatt. Nem kaptuk ajándékba, és mindig van esélyünk, hogy visszaszerezzük. Nem vagyunk 100 mérföld távolságban, és a fiúk erősek. Nagyon jól sikerült a ma este, de nem volt elég jó a döntő pillanatokban, és ezt kell elfogadnunk. A 2-0 elvesztése nem jó, de könnyen magyarázható. Hatalmas hibákat követtünk el mindkét kapunál. ”

Frank Lampard látta, hogy a Chelsea csapata jobban teljesít a nagyobb csapatok ellen. „Van egy nagy pozitív és negatív érzés ebben” – mondta. „A Liverpool elleni szezon első két mérkőzésén talán jobban teljesítettünk, mint a mai napon – az Európai Szuper-és a bajnokságban (mindkettőt elvesztették). De ezúttal sikerült győznünk.”

„Ami nyertes vagy vesztes mérkőzésen különbség, az az, amit mindkét kapu előtt csinálsz. Volt egy kis szerencsénk, és volt néhány szép védés Kepa-tól és minőség a védelem részéről. És két esélyt elrontottunk, hogy még biztosabban megnyerjük a meccset. Nehéz dominánsnak lenni a Liverpool ellen, mert a csapatuk minőségüknek köszönhetően visszajöhetnek bármikor. De hozzáállás, munka és minőség szempontjából nem kérhetek többet, mint amit tegnap a játékosaimtól kaptam. „

Hogyan tovább?

Várhatóan visszatér Klopp a ‘csak a következő mérkőzés számít’ gondolatmenethez, ami most nagyon is helytálló. 4 mérkőzésen kell győznie a bajnokságban a csapatnak a hátralévő 10 bajnokin, és a rekordok hajszolásával nem, csak a három pontok megszerzésével kell foglalkoznia. Hétvégén érkezik a Bournemouth a Mersey partra, ott hatalmas lesz a nyomás a csapaton, hogy újra nyerjen.

Majd jövő szerdán Simeone csapata vendégeskedik az Anfield-en. A BL-ben 1-0 hátrányból még soha nem jutott tovább olyan csapat, amely gólt kapott a visszavágón. Így a feladat adott Vörösöknek vissza kell találniuk a jó védekezéshez és emellett a támadásban is javulniuk kell.

Az a meccs az Atletico Madridnak is vízválasztó lehet és az idegenbeli formájuk pocsék, 6 mérkőzés óta nyeretlenek vendégként, legutóbbi 15 mérkőzésen csak 2 győzelem. Az érem másik oldala, hogy ebből a 15 meccsből egynek az eredménye (Eibar – Atletico 2–0) eredményezne rendes játékidő utáni búcsút számukra.

És végezetül, amikor végül kiköt a Liverpool hajója abba a „kikötőbe”, ahol még nem járt, nincs az a szurkoló, aki ne emelkedne felül ezen a krízisen.