Uncategorized

Kylian Mbappe egyre rosszabbul érzi magát Párizsban

Az AS cikkében azt fejtette ki, milyen érzések és érvek állnak Kylian Mbappe eligazolása mellett. Egyre több minden sorakozik az mellett, hogy a sztár elvágyik immár a PSG-ből, és egyre jobban kalitkába zárva érzi magát.

Ahogyan az írás fogalmaz: Kylian kezd unatkozni, egyre jobban unja, hogy egy inkább Disney – parkhoz hasonít a klub, semmint futballcsapatra. Továbbá Mbappé már tavaly nyáron elindította a pletykákat azáltal, hogy a Ligue 1 gálán bejelentette, hogy nyitott „új szakmai kihívások elfogadására”. A játékos tudja, hogy 2022-ig egy olyan szerződésnek a foglya, amelyet önként írt alá, amikor három évvel ezelőtt Párizsban landolt. A helyzet megváltozott azonban, Tuchel és Mbappe, valamint a PSG ultrái is egyre többször kritizálják, de a csapattársaival is gyakoriak a viták (Neymarral a kapcsolatuk időnként abszolút nem baráti..)

 Al Khelaifi, a PSG elnöke, aki megpróbál a Katarból származó utasításoknak megfelelni, egy ideje próbálja nyugtatni Mbappét és családját. A fiú azonban tudja, hogy csak Madridban tud valóban esélyt szerezni az Aranylabdára és a Bajnokok Ligájára. (Emlékeztetőül: a Dortmund az első szakaszban 2-1-re legyőzte a franciákat, és nem biztos, hogy a 16-os csoportkörből továbbjutnak).

A Katari Emír most arra kényszerül, hogy leüljön tárgyalni a vitathatatlan csillagával, és valahogy maradásra bírja. Mbappe eddig minden az orra alá tolt szerződés hosszabbítást vissza utasított. Egyre inkább úgy tűnik, hogy pénzzel mégsem lehet megtoldani mindent, még ha Katar Emírje is az ember.

Tovább nehezíti a történetet, hogy Deschamps igényt tartana a sztárjátékosára válogatottban. A L’Equipe francia lap írt arról, hogy Kylian akarata ellenére sem szándékoznak elengedni őt az olimpiai játékokra.  A PSG levelet küldött a Szövetségnek, amelyben kifejti, hogy nem engedi el a labdarúgóját olyan eseményre, amely nem függ a FIFA-tól, és amelyben a kluboknak hatalmukban áll eldönteni, hogy el akarják-e küldeni a játékosaikat, vagy sem. (a klub a brazilok szövetségével is írásban közölte, hogy Neymar sem vehet részt a játékokon, oldalunkon külön cikk hamarosan a játékosok olimpiai részvételéről).

Amennyiben kenyértörésre kerül sor, a Real Madrid minden bizonnyal le kíván majd csapni Kylian Mbappe játékjogára. Viszont lesz majd több olyan csapat is, akik szintén örömmel látnák őt soraikban. Ha ez a nyáron elindul, akkor bele se merek gondolni, hol fog megállni majd az összeg, amennyiért megszerezheti majd valaki. Ebbe a döntésbe viszont minden jel szerint a végső szót a játékos és édesapja – aki az ügynöke is – fogják kimondani.

Kiemelt kép: your sport feeder