Real MadridLa Liga

Real Madrid: Vinicius – dilemmából megoldás

Vinicius Jr szerepe a Real Madrid csapatában gyökeresen megváltozott Eden Hazard sérülésével. Zidane nem a dilemmát látja benne, hanem a megoldást.

Zidane eddig csak 11 mérkőzésen alkalmazta a 37 alkalomból, de ezeken nem okozott csalódást. A Man City ellen is ő volt az egyik legjobb, Isco góljához ő adta a gólpasszt. A bal oldalon okozott felfordulást, Walker nem is nagyon tudott vele mit kezdeni. De a védekezésből is kivette a részét, összesen 8 labdát szerzett vissza.

A szezon nem indult jól a brazil részéről. Hazard érkezésével kiszorult a jobb oldalra, ami nem igazán fekszik neki. Ez, és a mellőzöttség megtépázták az önbizalmát, és már nyomokban sem mutatta azt a formáját, amit Solari érkezésekor mutatott. Először Rodrygo került elé a rotációban, majd Isco és Bale is. Aztán a kupában nyújtott jó teljesítménye után az Atletico Madrid ellen jött a fordulópont. Ezen a meccsen a félidőben állt be és megváltoztatta a játék képét, aminek köszönhetően a Madrid nyerni tudott 1-0 arányban.

Ezek után Zidane Bale-nek adott még mindig lehetőséget, de a walesi nem élt ezekkel. Így amikor Hazard megsérült Vini lehagyott mindenkit a helyért a csapatban. Bár a befejezései még mindig nem az igaziak, de ha ilyen ütemben fejlődik majd, akkor egy idő után már senki nem fogja megkérdőjelezni azokat sem.