Uncategorized

Premier League csapatok a nemzetközi kupákban

Az Európa Ligában teljes fordulót rendeztek, míg a Bajnokok Ligájában az első mérkőzések zajlottak le az elmúlt két hétben. A tavalyi dominancia után, meglehetősen vegyes a Premier League csapatok szereplése.

Bajnokok Ligája első mérkőzések

Liverpool – Atletico Madrid
Mindenki sejthette, hogy a címvédőnek nem lesz könnyű dolga az Atletico Madrid ellen. Simeone új csapatot épít, a bajnokságban döcög a szekér, biztos volt, hogy a Matracosok számára élet halál harc a Liverpool elleni meccs. Ráadásul minden az ő szájízük szerint alakult, a gyors gól után folyamatosan tördelték a játékot, Firmino-ék annyira nem találták a rést, hogy Oblak kapujába tartó lövésük nem volt.
Az Anfield erejében bízhatnak Klopp fiai, a statisztikák viszont azt mutatják, ha gólt kapnak otthon aligha ők jutnak a. 8 közé.
Esélyek: 60%-40%

RB Leipzig – Tottenham Hotspur
Esélylatolgatónkban az angol gárdát tartottuk esélyesebbnek, de Gulácsiék londoni győzelme megfordította a párharcot. Mourinho-nak nehéz dolga van két top támadója Kane és Son is sérült, márpedig gólt, gólokat kell szerezniük Lipcsében a továbbjutáshoz. A németeknél a magyar portás sokat tett az idegenbeli 1-0-ás győzelemhez – forduló válogatottjába is bekerült -, a visszavágón Werner és társai szabadon kontrázhatnak, újabb mérföldkő előtt az RB csapat!
Esélyek: 65%-35%

Bayern München – Chelsea
Elsőre is a bajorok tűntek esélyesebbnek az Stamford Bridge-en lezajlott első mérkőzés után nem maradtak nyitott kérdések. 3-0-ra nyert a német rekordbajnok, Lewandowski hiányában is simán meg kell oldja a visszavágót. Lampard fiataljai komoly leckét kaptak, ezt a fiatal edző el is ismerte, a céljuk a tisztes búcsú lehet, és a bajnokságra kell koncentrálniuk, hogy a top 4 helyezésük megmaradjon.
Esélyek: 95%-5%

Manchester City – Real Madrid
Amíg 1-0-ra vezetett a Királyi Gárda az angol csapatok gólt sem rúgtak még 4 meccsen és úgy tűnt a 4 vereség is a zsákba kerül. Pep Guardiola csapata azonban idegenben megfordította a mérkőzést ezzel a City történetének talán legkomolyabb nemzetközi eredményét érte el. Zidane csapatának vagy 1-0-ás, vagy két gólos sikerre van szüksége a rendes játékidőben való továbbjutáshoz. Ehhez nem engedhet meg a csapat minimális kihagyást sem, otthon 5 perc alatt vesztették el a meccset.
Esélyek: 70-30%

Európa Liga 16 közé jutás

Az esélylatolgatóban azt gondoltuk mindhárom csapatnak biztosan továbbjut, de ez csak kettejüknél igazolódott be.

A Manchester United a második mérkőzésen egy emberelőnynek is köszönhetően könnyedén győzte le a Bruges-t, míg a Wolves már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást az Espanyol ellen. Az Arsenal idegenben győzött az Olimpiakosz ellen, de otthon a második mérkőzésen kikapott hosszabbításban a görög csapattól és hatalmas meglepetésre búcsúztak a sorozattól.

Következő fordulóban:
LASK (osztrák) – Man. United
Olympiakosz (görög)–Wolverhampton