Premier League

Premier League 28. forduló kedvcsináló

Nem teljes forduló rendeznek a hétvégén a Premier League-ben, mert vasárnap egy Liga Kupa döntő is lesz Angliában.

Aston Villa – Manchester City Liga Kupa döntő

Fernandinho érdemelne egy ötödik League Cup trófeát. A szerdai híres győzelem újabb emlékeztető arra, hogy a brazilok mennyire nélkülözhetetlenek a klub életében. Pep Guardiola mind a négy kezdő védője – Benjamin Mendy, Kyle Walker, Nicolás Otamendi és Aymeric Laporte pályán volt -, de ez utóbbi kiesett izomsérüléssel, amely megakadályozza a Wembley-ben való részvételét is, a brazil veterán visszatért a védelembe a padról. . Ő és Kevin De Bruyne ezt követően vezették City-t a klub legszebb európai győzelme felé.

Vasárnap Fernandinho, David Silva és Sergio Agüero, a Sunderland feletti 2013 és 2014 közötti végső győzelem tagja, a City nemrégiben is uralkodott a versenyen, így sorban állnak az ötödik Liga Kupa nyertes érmeinek összegyűjtésében, amely megegyezik Ian Rush rekordjával. Bármit is látunk a City homályos jövőjében, arra a kérdésre, hogy ki helyettesítheti a védekezésben és a középpályán egyaránt olyan fontos játékost, nem könnyű választ adni.

További mérkőzések

Norwich – Leicester

Szeptember vége és december 21 között 12 meccs alatt 14 gólt szerzett Vardy, csak két mérkőzésben (egyik a Norwich ellen) nem sikerült hálót találnia. Ebben az időszakban úgy tűnt, hogy nem állítja meg őt senki. Karácsony óta azonban egyáltalán nem szerzett gólt, és a naptári évben hat meccsen csak nyolcszor lőtt kapura – ezek 50%-a a Manchester City ellen a múlt hétvégén -, és csak négy talált célt, a legutóbbi a Chelsea ellen február 1-jén, 235 perccel ezelőtt.

Brendan Rodgers prioritása az, hogy ezt a góllövő formát újra bekapcsolja.

Brighton – Crystal Palace

Két rossz formában lévő egyesület találkozik. A Brighton utolsó három bajnoki mérkőzése, és az utóbbi hét közül öt pont osztozkodással végződött. A 2020-as első bajnoki győzelem növelné a bennmaradás esélyeit. A vendégek egy nyolc meccses nyeretlen szériát zártak le a múlt héten így lélegzetvételnyi előnyük van.

Bournemouth – Chelsea

Ha idegenben van, jobb a Chelsea. Csak két Premier League csapata nyert több pontot az otthontól távol, mint otthon a szezonban: Southampton és Chelsea.

A müncheni Bayern elleni vereség a Chelsea nyolcadik otthoni vereségét jelentette minden versenyt figyelembe véve, a Bournemouth decemberi Stamford Bridge-en nyert. A Chelsea elleni győzelem óta a Bournemouth kétszer nyert 10 forduló alatt, és lehetőséget kell adnia a Blues-nak, hogy szombaton tovább rontsa statisztikáit.

Newcastle – Burnley

Burnley a közelmúltban elért négy győzelme és egy döntetlenje a bajnokságban esélyesek akár nemzetközi kupás helyre.

Kilenc bajnoki mérkőzésen egyetlen nyeréssel a Newcastle gyorsan süllyed. Steve Bruce több problémával néz szembe, de leginkább azzal, hogy hogyan lehet a legjobban helyzetbe hozni Joelintont.

Ebben a szezonban csak egy bajnoki gólja azt mutatja a brazil egyértelműen nem alkalmas arra, hogy a magányos csatár szerepében olyan jól játssza a játékot, mint Salomón Rondón a múlt szezonban.

West Ham – Southampton

Az elmúlt Premier League fordulóbeli Liverpool-i vereségük során elért jó teljesítményük kedvezően befolyásolhatja a Southampton elleni játékot, ám a West Ham rajongói közül csak kevesen lesznek biztosak abban, hogy megismételik azt a szorgalmas játékot és lendületet.

Moyes egy jó játékról beszélt a közelmúltban tapasztalt rossz eredményei mellett, és hétfő este csapata ismét játszott egy ilyet. Az a menedzser, aki minden bizonnyal az egyik utolsó esélyben van a Premier League jövőbeli kinevezései szempontjából, Ehhez nyerniük kell szombaton.

Watford – Liverpool

Mivel a Manchester City nem játszik bajnokit a hétvégén, ez lehetőség arra, hogy a Liverpool 25 pontra növeljék a vezetésüket – ez több, mint az ellenfelek Watford szezonjának eddigi összes pontja.

Nigel Pearson első meccse volt, amikor a Watford menedzserként decemberben érkezett az Anfieldre, és lenyűgözően teljesített, ennek ellenére 2-0-os vereséggel zárult a meccs. „Amikor ide jöttek, nehéz mérkőzés volt” – mondta Trent Alexander-Arnold a héten. „Az új menedzserrel nehéz feltörni őket.” Nos, nem annyira nehéz – az elmúlt öt ellenfél megbirkózott vele, és egyikük Tranmere volt.

A Hornets-nek több játékosa visszatér a sérüléséből, köztük Tom Cleverley és Ismaïla Sarr, a kérdés az, hogy érdemes-e kockáztatni a hétvégén, amelyet valószínűleg nem fognak megnyerni, vagy bölcsebbek, ha pihentetik őket a fontosabb és nyerhető csatákra.

Everton – Man. United

Még annak a mélységnek a közepette is, amelybe a Manchester United időnként leereszkedett Ole Gunnar Solskjær menedzser ideje alatt többször van egy mélypont. A Goodison Park-ban tavaly áprilisban egy 4-0-os vereség a Marco Silva által irányított Everton csapatától, nagyon nyilvános megaláztatás volt.

Tíz hónap elteltével csak Chris Smalling, Ashley Young és Romelu Lukaku valóban elmenekültek, Paul Pogba nem játszik. A norvég csapata kissé jobb, mint 10 hónappal ezelőtt, és az United aligha tud játszani sokkal rosszabb helyzetben, mint akkor.

Ennek ellenére egy jóval jobb Everton csapat ellen lépnek fel, akik továbbra is javulnak Carlo Ancelotti irányítása alatt, mégha a múlt héten az Arsenal ellen vereséget is szenvedtek.

Tottenham – Wolves

Miután elmúlt hétvégén elvesztette a Chelsea mérkőzést, meglepően negatív megközelítéssel értékelt Mourinho, érdekes lesz látni, hogy a Tottenham hogyan áll össze a Farkasok elleni Premier League mérkőzésre, akik csak egy ponttal vannak mögöttük a Bajnokok Ligájáért is folytatott harcban. Tekintettel arra, hogy ugyanolyan negatívak voltak a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig elleni vereség után, makacs José Mourinho-t ismerve, ugyanúgy fog cselekedni. Harry Kane és Son Heung-Min távolléte készen álló kifogásokat kínál neki vereség esetén.

Mondván semmi szégyen, ha elveszítik a Wolves meccset, de – a legfontosabb hiányzókkal vagy anélkül – hogy a Spurs otthon harc nélkül veszít a múlt hétvégén zavarba ejtő fellépése után, az valószínűleg elégedetlenséget szülhet.