La LigaValencia CF

Koronavírus : a Valencia CF nyilatkozta

Nemrégen jelent meg a médiában az a tájékoztató, amit szó szerint ide citálunk. Mivel Valenciában is nemrég dokumentálták az első koronavírussal fertőzött betegeket, köztük egy olyan újságírót is, akik múlt pénteken Milánóban jártak, a klub a Valenciana Generalitat Egészségügyi Minisztériumának javaslatai alapján, és saját orvosi csapatával egyeztetve hozta meg rendkívüli intézkedések bevezetését. Ennek értelmében sem a szurkolók, se pedig a sajtó nem találkozhat a klub tagjaival, megelőzendő, hogy bármelyikük megfertőződjön a koronavírus kórokozójával.

A nyilatkozat:

A Valencia CF úgy döntött, és a Generalitat Valenciana megerősítette a COVID-19 koronavírussal való fertőzés első eseteit Valenciában, ezek egyike a média környezetében tűnt fel, a regionális és nemzeti egészségügyi hatóságok által megfogalmazott javaslatokkal összhangban, hogy fokozza a fertőzés megelőzésére irányuló intézkedéseket azáltal, hogy törli programjából azokat a zárt terekben zajló eseményeket, találkozókat vagy nyilvános összejöveteleket, amelyek kockázatot jelentenek a játékosok, technikusok és klub személyzete számára.

Ennek értelmében az első csapat tagjaival folytatott minden nem sport jellegű nyilvános tevékenységet további értesítésig visszavonják, ideértve az edző szokásos sajtótájékoztatóját a LaLiga meccs elõtt, valamint a meccs összes tervezett elõtti és utáni megjelenését szombaton a Mestalla táborban.

Hasonlóképpen, a Valencia CF – különösen a rajongók és az észak-olaszországi utazók számára – ragaszkodik a Valencia Generalitat közegészségügyi ellenőrzésével és járványügyi felügyeletével foglalkozó szakemberek által megfogalmazott irányelvekbe és egészségügyi ajánlásokba: fogadjon el higiéniai intézkedéseket a szokásos módon, például az orr és a száj elfedésével, köhögés vagy tüsszentés alkalmával zsebkendő használatát, és gyakori kézmosást, és amennyiben légzési nehézségek, például légszomj esetén, ha lázas vagy a betegségre utaló más tüneteket tapasztal, maradjon szokásos tartózkodási helyén, és kerülje el szoros kapcsolatot más emberekkel. 1 méternél nagyobb távolságot tartva mindenkitől, és a 112-es telefonos segélyvonalon az orvosi szolgálat értesítésével, a tünetek és a háttér közlésével forduljon segítségért.

Forrás : Marca, kiemelt kép : Pinterest