Manchester CityReal Madrid

Real Madrid: Bale a csapatban a City ellen

Gareth Bale visszatérhet a kezdőbe a Levante elleni mellőzése után. A hétvégén gyomorbántalmak miatt maradt ki, annak ellenére, hogy 2 napot edzett is a csapattal. A walesi mellett Jovics is visszatér.

Zidane nevezte Bale-t a csapatba a Manchester City elleni BL összecsapásra, miután Eden Hazard újabb 2 hónapra kidőlt sérülése miatt. Ennek egyedül James Rodriguez látja a kárát, aki bár a Levante ellen a padon volt, a szerdai meccsről viszont lemarad majd. Rodrygo, Nacho, Mariano és Brahim is technikai döntés miatt nem játszanak majd, Hazard mellett pedig Asensio a másik játékos, aki sérülés miatt nem léphet majd pályára.

Bale tehát ismét a kezdőben találhatja magát. A walesi formája több, mint csalódás ebben a szezonban. Amíg a Madrid szinte haldoklott a góltalanság miatt, addig Bale távol volt a csapattól. 1145 perc alatt mindössze 3 gólt rúgott. Annyira eltávolodott a Real Madridtól, hogy a fontos meccseken is alig kap lehetőséget.

Most szerdán viszont ő lesz Hazard helyettese a pályán. A mai sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték Sergio Ramost, hogy mit gondol arról a kissé igazságtalan döntésről, hogy Bale kerül a kezdőbe egy másik csapattárs – például Vinicius – helyett. „Kapitányként nem érdekel, hogy mit csinálnak a társaim a szabadidejükben. Elég felnőttek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk mi a dolgunk.”- válaszolta a kérdésre a kapitány.