Foci

Atalanta – Valencia: szurkolók a koronavírustól rettegnek

Gyorsan terjed a koronavírus pánik azok között akik kint voltak múlt héten az Atalanta – Valencia Bajnokok Ligája mérkőzésen, a hírek szerint négy Valencia szurkoló, akik ott voltak a vírus tűneteit mutatják.

A vírus Észak-Olaszországban ütötte fel a fejét, főleg Lombardia megyében beleértve Milánót és Bergamot is.

Az Atalanta bergamoi csapat, de hazai Bajnokok Ligája meccseit az idén a San Siroban játssza le.

A hírek szerint négy Valencia szurkolón, akik kint voltak a meccsen, jelentkeztek a vírus tünetei és arra kérték őket, hogy maradjanak otthon.

“Először is beszélni fogunk velük, ki fogjuk deríteni hány napot voltak Milánóban, mikor és hogyan jelentkeztek a tünetek, aztán a tesztek alapján értékeljük a helyzetet, hogy valóban Koronavírus vagy más influenzával állunk-e szemben.” – mondta Hermelinda Vanaclocha, a Valenciai egészségügyi minisztérium alelnöke.

Most már 288 megerősített koronavírus beteg van Olaszországban és 7 halott (főleg idősek vagy már eleve egészségügyi problémákkal küzdők).

Több északi régiót lezártak Olaszországban minden nyilvános eseményt töröltek, iskolákat és egyetemeket is bezárták.

A hétvégén 6 Serie A meccs is zárt kapus lesz: Udinese-Fiorentina, Milan-Genoa, Parma-SPAL, Sassuolo-Brescia, Juventus-Inter és Sampdoria-Hellas Verona.

A csütörtöki Európa Liga meccs az Inter és Ludogorets között szintén közönség nélküli lesz a San Siroban.

Közben Horvátország megerősítette az első koronavírussal fertőzött beteget, a fiatal srác Milánóban kapta el, ahol barátnőjével szintén az Atalanta – Valencia Bajnokok Ligája meccset nézték meg. 45 ezren tartózkodtak kint azon a meccsen. (jutarnji.hr)