Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Ez nem futball, ez több annál…

A La Liga szlogenje igaznak bizonyult a hétvégén, akik nézték a Real Madrid Osasuna otthonában játszott mérkőzését, azok értik.

Már nincsenek jelentéktelen pontok

A Real Madrid egy 10 perc alatt bekapott gól után gyorsan megrázta magát. Sikerült a végére négy gólt gurítani az Osasuna-nak. Amit nem tudunk megmagyarázni, hogy vajon Gareth Bale miért maradt a pályán oly sokáig.

Lecsedéléséig kijelenthető, hogy 10 emberrel játszott a királyi gárda. Direkt figyeltem. Ki voltam rá hegyezve, emberek, SÉTÁLT! Tévedésből se kezdett ráfutni egy labdára se, mozgása abszolút nem követte a játék irányát. Lucas Vasquez becserélése viszont annyira sikeres volt, hogy gól is lett belőle. Ha ilyeneket mutat, akkor vissza hódítja majd a rajongókat.

Valverde igyekezett, de maradandó most nem született tőle. Benzema a gólpasszával megint bebizonyította, mennyire csapat játékos. Modric kiváló formájának is örülhettünk, Ramos eljutott védő létére a 90. találatáig, ami megsüvegelendő.

A mérkőzés legjobbja abszolút Isco volt, nemcsak a lélektanilag fontos egyenlő találata miatt, hanem egész játékideje alatti mutatványaiért. Dani Carvajal játékát Bale elrontotta. Nem volt, kinek, kihez játszania, és megfigyelhető volt, hogy a támadásokat a csapat át is helyezte a másik oldalra.

Nem hagyhatom szó nélkül Jovic gólját. Végre egy nagy bombagól, olyan, amilyenre már ő is, mi is vágytunk. Lehet azt mondani hogy nélküle is nyert meccs volt. Igaz. De egy ilyen gól neki is, a társaknak is kiemelkedően fontos. Innentől ha Zidane szerepet ad neki, talán többet fogják keresni őt a helyzetek kialakításakor. Bravo!

Ez már a szezon második fele

És amiért még fontos egy három gólos győzelem :a gólkülönbség és az idegenben lőtt gólok számát is szaporította a csapat. Ami bizony egy esetleges egyenlő pontozás esetén fontos lehet. Ha a tabellán nem sikerül jobban lehagyni a Barcelona együttesét, a három pontos vezetés semmire sem biztosítás.

Kellenek az ilyen arányú győzelmek. Ahogyan Lucas Vasquez nyilatkozta : „Korábbi szezonok során ilyen mérkőzések elvesztésével vesztette el a csapat a bajnokságot.” Így van. Sokszor fordult elő a múltban, hogy a közép – vagy alsóház csapataival szemben lazsált a gárda, pihentek a fő játékosok, Zidane eltaktikázta, egyszóval elbaltázták a meccseket és fontos pontok hulltak.

Minden szempontból jobban alakul a Real Madrid idei szezonja, mint a korábbi években. A rajongók ma jogosan reménykednek a La Liga győzelemben. Zidane pedig szemmel láthatóan maga is sokat fejlődött edzőként, és az elmúlt évek hibáit nem követi el.

Biztosan sokat számít az is, hogy nem egy támadó köré kell építeni a játékot, illetve arra, hogyan pótolja és ellensúlyozza a hiányát. Felhozta a teljes keretet egy olyan minőségre, hogy bárkit bárkikkel tesz a gyepre, annak működnie kell. Kivétel csak Gareth Bale.

A tegnap esti kezdőbe kerülése annak tükrében is meglepő volt, hogy arról szóltak a hírek, hogy Zidane elégedetlen a walesivel. Edzéseken nem nyújtja azt az intenzitást, ami kezdőbe avanzsálná. Ennek ellenére kapott egy lehetőséget. Nem élt vele. Hazard is felépült, talán jobb lenne, ha Zidane inkább úgy állítaná fel a támadósort, hogy abban a belga jusson szerephez. Ő legalább motivált. De a francia még mindig bízik benne.

Zidane most két napos pihenőt adott a játékosoknak. Mivel hétközben nincs mérkőzés, vasárnap 21 órától játszanak majd csak a Celta ellen, így a következő edzés szerdán 11 órától lesz.

Utószó a kétkedőknek

Kedves szurkolók! Kicsit pihenjetek ti is. Ameddig szusszan egyet a csapat, ti is engedjétek ki a sokáig benntartott levegőt! Voltak akik 6-8 perccel a kezdő sípszó után már kiírták meg kommentelték, milyen tré a csapat. Kapjatok az eszetekhez. Minden mérkőzés 90+ percig tart. Ne írjátok le a csapatot mindjárt az elején. A drukker akkor is szurkol, akkor is hisz a csapatában, amikor az a 80.percben három gólos hátrányban van. A Madridista is!

Kiemelt kép : Bola