UncategorizedReal Madrid

Real Madrid: Az egész idényünk Casemirotól függ

Zinedine Zidane-nak megvan az a képessége, hogy meg tud állítani egy tornádót is akár. Ezt a klubnál először eltöltött ideje alatt tanulta meg. De a tegnap este pályára küldött csapata csak a C-terv volt, és a játékosai sem álltak készen a feladatra. A Real Madrid ennek következményeként kiesett a kupából a Real Sociedad ellen.

A középpálya többször is a senki földje volt Casemiro hiányában. A Real Madrid egy rendezetlen csürhének tűnt, főleg az első félidőben. Többek között Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Ferland Mendy, Raphael Varane, Luka Modric, Eden Hazard is hiányzott a csapatból. Meg persze Gareth Bale. De ő mostanában állandóan hiányzik.

A Királyiaknál a brazilnak életbevágóan fontos szerepe van, aki feltűnik az egyik helyen majd a pálya átellenes részén is egy szempillantás alatt. Ő az aki beleáll a passzsávokba, aki tudja hogyan használja ki az ellenfelek hibáit és akár gólhelyzetbe is tud kerülni, ha előre kalandozik a pályán. Nélküle mindenki egy kicsit rosszabbul játszik. Ahogy a Barcelona függ Messi játékától, úgy a madridiak is függenek Casemirotól.

Casemiro jelenléte annyira hangsúlyos a csapatnál, hogy Valverde is csak botladozik nélküle. Ez a páros gond nélkül megállította volna a Sociedad támadásait. Egyiket a másik után. De a brazil nem játszott, így meg a védelem kapuja nyílt meg időről-időre.

A minőségi játékot a Real Madrid szívvel próbálta pótolni végül, ami általános jelenség a Santiago Bernabeuban. A vendégek edzőjének, Imanol Alguacilnak is jár az elismerés, mert pontosan tudta hogyan szedje szét Zidane alakzatait. A Real Sociedad megérdemelten jutott tovább a Coda del Rey negyeddöntőjébe, ahol a Mirandes lesz az ellenfelük.