Real MadridLa Liga

Egység, elkötelezettség és védelem a Real Madrid sikerének a kulcsa

Zinadine Zidane nyáron megkezdett munkájának gyümölcse termőre fordulni látszik. Vajon végleges marad ez a tendencia?

Nacho pompás gólja után érzelemdúsan ölelték meg Zidane-al egymást. A francia tréner gesztusa a játékosok és közötte lévő egységről szól. És ez az egység segíti őket a közös célok elérésében.

És tökéletesen ábrázolja azt a különleges kapcsolatot is, amit az edző fenntart a játékosaival. Ne felejtsük el, hogy Nacho az a játékos, aki az egyik legmellőzöttebb volt ebben a szezonban, sokkal kevesebbet játszott, mint eddig.

„Nacho ölelése Zidane-al az egész csapat ölelése.” – mondta Sergio Ramos. „Vezetjük a bajnokságot, de tudjuk, hogy hosszú a La Liga, sok kemény játék lesz még..”

A sérülése után visszatért kapitány ismét Madrid védelmének oszlopa. A védelem és a középpálya megerősítésével Zidane bebiztosította, hogy a csapat nagyon kevés gólt kapott. És az, hogy Courtois vagy , Casemiro talán eddigi legjobb szezonjukat játsszák, és Mendy stabil tagjává vált a védelemnek, szintén a francia számlájához írandó.

A csapat remek szériában van, ez szilárd meggyőződésünk, és ki kell használnunk ezt a pillanatot. „

-ezt már Emilio Butrageno mondta. ” Több jó eredmény érkezett optimális teljesítménnyel, és a pozitív energiák az eredményjelzőn is meg mutatkoztak. A lényeg a csapat, egyet értek Ramos – al. A csapat tagjai támogatják egymást, segítenek egymásnak, tisztában vannak a feladataikkal. A cél a győzelem, és lényegtelen, ki tárcsázza a számot. ” – mondta a Keselyű.

Egyszóval Zidane visszahozta az egységet, a bajtársiasságot az öltözőbe, minden játékos érzi a szeretetét és a bizalmát, ami magabiztossá teszi őket. És egy dolog az, hogy a támadósor az utóbbi meccseken nem szerzett gólt. De a csapat közel 100 napja nem szenvedett vereséget, a mérkőzéseket rendre megnyerik. Eddig minden akadályt sikeresen megugrottak, most már tényleg a csatárok kellenek, hogy felzárkózzanak.

Forrás : Marca cikkek, kiemelt kép : 90min.com