Átigazolási HírekArsenalBarcelonaChelseaNapoli

A Barcelona új csatárt keres, Aubameyang a fő célpontjuk

A Mundo Deportivo szerint a Barcelona a téli átigazolási szezonban szeretne egy új támadót igazolni Luis Suárez helyére, akit január 12-én megműtöttek és 4 hónapot kénytelen kihagyni.

Quique Setién megérkezése után kért pár napot, hogy átgondolja a csapat helyzetét, de tegnap a vezetőséggel való találkozóján megerősítette, hogy támogatja az új 9-es érkezését.

Az új érkező nem Boateng szerű igazolás lesz, hanem igazi csatár aki meg tudja tartani a labdát. Múlt héten Eric Abidal is elismerte, hogy Suárez sérülése miatt tudják mi a feladatuk.

A Mundo Deportivo szerint a klub listájának tetején Pierre-Emerick Aubameyang az Arsenal 30 éves csatára van, akinek szerződése 2021-ben lejár. A gaboni játékos újabb nagyszerű idényét tölti az Ágyúsoknál és 22 mérkőzésen 14 gólt szerzett eddig a 2019-20-as Premier League szezonban.

Viszont csapata 10 pontra van az utolsó Bajnokok Ligáját érő helytől, de ettől függetlenül valószínűleg a katalán csapatnak mélyen a zsebébe kéne nyúlni most a télen, ami kétségessé teszi az átigazolást. Ugyanakkor Aubameyang jobban van Samuel Umtitivel és Ousmane Dembélével is.

Az Arsenal nem fogja könnyen elengedni a játékost még úgy se, hogy a csapat kisebb krízisben van idén. Edző váltás után vannak Mikel Arteta váltotta szezonközben Unai Emeryt. A szurkolók is nehezen fogadnák el egyik legjobbjuk eladását.

Talán az egyetlen esély a téli csapatváltásra az lenne, ha Aubameyang kiharcolná eladását, amire a Dortmundnál volt példa, de jelenleg kevésbé valószínű ez az eset.

Több lehetőséget is megvizsgált a Barcelona. A Valencia Rodrigoja a következő név a listán, az ő stílusa jobban illeszkedik a Barcához, jobban részt tud venni az összjátékban, mint Aubameyang. Neki 2022-ig van szerződése csapatával.

Gazdaságosabb lehetőségek Olivier Giroud és Fernando Llorente is. A francia játékosnak fél év múlva lejár a szerződése a Chelseavel, igaz Ő már megegyezett az Interrel, de az az átigazolás parkoló pályán van, mióta Matteo Politano mégse igazolt Romába. A Világbajnok nagyszerűen megérti magát Griezmannal is, ezt már bizonyították a válogatottban is.

Llorente szerződése 2021-ig szól azzal a Napolival aki ellen a Bajnokok Ligájában találkozik a Barca. Tapasztalata nem kérdéses, és nagy szerepe volt a Tottenham tavalyi BL menetelésében is.

A klubnak van még ideje dönteni, az átigazolási ablak február 1-én záródik, de hamarosan lépnie kell valamit, mert a lista élén lévő Aubameyang leigazolása nem lesz könnyű.