Premier League

Premier League 24. forduló kedvcsináló

Még fel sem ocsúdtunk a hétvége történéseiből, máris itt az újabb, ezúttal hétközi forduló a Premier League-ben. Csak a Liverpool nyert az első hatból, lassan már Klopp is bevallja, ez eldőlt.

Forduló rangadója
Big Six-ben, ha még létezik a londoni csapatok vannak hátul. A Boxing Day-an a Chelsea győzött fordított szereposztásban, és az elmúlt 4 találkozójukból hármat behúzott, ráadásul hazai pályán régóta veretlen az Ágyúsok ellen. A vendégeknél Aubameyang továbbra is eltiltott, ráadásul Artetával sincs még meg a győzelmi út. Lampard csapata újabb – talán már nem is – meglepő vereségen van túl, most javíthat.

További mérkőzések

Bournemouth – Brighton
A hazaiak a PL legrosszabb formában lévő alakulata, lassan utolsó órában vannak, hogy fordítsanak a szerencséjükön. A legutóbbi pontszerzés, pláne győzelem a feledésbe vész. Ők a leggyengébb csapat otthon, de a Brighton sem acélos idegenben.

Aston Villa – Watford
Elképesztő formában a vendégek, az elmúlt 5 mérkőzés alapján csak a listavezető jobb náluk! A birminghami csapat 1 ponttal mögöttük. A Watford nem győzni jár idegenbe, de az utolsó két sikerük a másik két kiesőjelölt otthonában született.

Crystal Palace – Southampton
A hazaiak bravúr döntetlent értek el Manchesterben, az elmúlt 4 fordulóban egyaránt veretlenek és nyeretlenek, és az ,odavágó is 1-1 lett. Ritka vendég náluk az egynél több rúgott, vagy kapott gól. A Szentek legutóbbi 3 bajnokin, és legutóbbi két egymás elleni londoni összecsapáson is győztek, és ha gond lenne ott van Ings.

Everton – Newcastle
Mindkét csapat ott tart a sűrű középmezőnyben, hogy 1-2 jól sikerült fordulóval akár a nemzetközi kupás helyek sem reménytelenek. Az edzőváltás (ok) után egyre markánsabb a hazai gárda, lassan a tüntető szurkolók is megnyugszanak. Nagy igazolási bombát még nem robbantottak. A Szarkák szerencsés győzelemmel melegítettek, és nagyobb nyomás nélkül játszhatnak és a kapujukban Dubravka mutatta be a legtöbb védést a ligában.

Sheffield – Man. City
Nem könnyű Pep Guardiola csapatán eligazodni, hol lehengerlő támadó játék, hol gyermeteg védelmi hibák jellemzik őket. A tavalyi és azelőtti gyilkos ösztön hiányzik a csapatból. Természetesen minden kupában állnak még, a bajnokság elúszni látszik a Kékek szezonjának értékmérője a Real Madrid elleni csörte lesz. A Sheffield a második legkevesebb gólt kapta, szép találkozót nem várhatunk.

Leicester – West Ham
A Rókák megakadtak szoros összefüggésben házi gólkirályuk visszaesésével. Vardy utoljára a Man. City ellen talált be, azóta 5 bajnokin 0 gól, igaz kettőn nem is játszott. Alighanem, ha eléjük tennének egy papírt, hogy év végén is harmadikok Brendon Rodgersék rögtön aláírnák. A másik oldalon Moyes azt próbálja, ami egyszer már sikerült beugróként megmenteni a Kalapácsosokat.

Tottenham – Norwich
Sok kínos baki nem férhet már bele Mourinho gárdájának, a Chelsea elleni vesztes rangadó előtt a top 4 volt a téma, azóta 6 meccsen 1 győzelem a bajnokságban, a hétvége egyetlen pozitívuma, hogy nem kaptak gólt. 8. hely a tabellán és 8 pontra a Chelsea. A vendégek 9 meccses nyeretlenségi sorozatnak vetettek véget az előző körben, de még mindig utolsóak. Hiányzók ide oda a Spursnek ez kötelező.

Man. United – Burnley
Újra sötét felhők gyülekeznek Manchester vörös fele fölött. Vereség a Pooltól, ráadásul a házi gólkirály Rashford partvonalon kívül egy darabig. Utoljára 2015-ben nyertek ebben a párharcban hazai pályán, azóta három pontosztozkodás. Nagyon komoly sorozat vár a norvég edzőre és csapatára, és egyenlőre előre lépést nem látni.

Wolves – Liverpool
A Farkasok minden sorozatot figyelembe véve 5 meccses nyeretlen szériát zártak le Southamptomban, ráadásul 0-2 ről fordítva. Így próbálhatják meg a PL legnagyobb kihívását, legyőzni, vagy akár csak pontot rabolni Klopp csapatától. Akiknek lassan gólt rúgni is csoda, az elmúlt 7 fordulóban ez senkinek sem sikerült! A Liverpool saját magával versenyez már csak illetve a rekordokkal, akár 18 pontot is elveszthetnek a hátralévő 16 mérkőzésen, ez nem reális. Reális lehet a leghosszabb veretlenség (49 meccs Arsenal) és veretlen PL cím (Arsenal), hogy még vastagabb tintával szerepeljenek a történelemkönyvekben.