Premier League

Újévi forduló a Premier League-ben

Ahogy a Premier League szerelmesei megszokták, az újévi menü mellé angol bajnokikat is kapnak a szurkolók. VAR viták és újabb edzőváltások az előző fordulóban, lássuk mi vár ránk a mai és holnapi napon.

Forduló mérkőzése
Minap olvashattatok nálunk is az Arsenalról, nincs könnyű helyzetben Arteta, hogy a Manchester United ellen győztes csatára vezesse csapatát. Rossz forma, önbizalomhiány és az elmúlt 10 mérkőzésen összesen 8 pontot szereztek az Ágyúsok. Solksjaer csapata ember emlékezet óta nem nyert 3 mérkőzést zsinórban a PL-ben, ha megteszik újra versenyben lehetnek a BL helyekért. Az elmúlt 3 londoni csörtéjükből kettőt a Vörös ördögök nyerték.

További mérkőzések

Brighton – Chelsea
Lampard csapata kitörne az egy vereség, egy győzelem sormintából, és az Arsenal elleni siker után újabb győzelemre készül, amire a 4. hely megőrzése miatt szükség is van. A hazaiak 4 mérkőzés után újra győztek és van törleszteni valója a londoni csapat ellen, az egymás elleni legutóbbi 5 meccs egyaránt Chelsea győzelmet hozott, 13-1-es gólkülönbség.

Burnley – Aston Villa
Kiesési rangadót játszanak a csapatok, a vendég birminghami csapat a leggyengébb mutatóval rendelkezik a PL-ben összesen 4 pontot szereztek, legutóbbi 6 mérkőzésen egyet. A hazaiak kis túlzással döntetlent sosem játszanak, az esélyek itt mellettük szólnak.

Newcastle – Leicester
Jamie Vardy-nak megszületett a lánya visszatérhet a csapatába, a Leicester így is visszatért a győztes útra a két bukott rangadó után és őrzi második helyét. A hazaiak nagyon rég 2014-ben győztek utoljára otthon a Rókák ellen. Viszonylag nyugodt helyzetben várják a Szarkák a mérkőzést, bár 8 mérkőzés után az Everton ellen elvesztették a hazai veretlenségüket.

Southampton – Tottenham
Mindkét csapat döntetlenezett az előző fordulóban, a Spurs volt az egyik olyan csapat, akinek talán kedveztek a VAR centiméterei, viszont így sem nyert Mourinho csapata a ligautolsó ellen. A szentek 3 mérkőzés óta nem kaptak ki, távolodik a kieső zóna. Ings és Kane gólpárbaja mellett izgalmas találkozó várható.

Watford – Wolves
A hazaiak megragadták úgy tűnik az utolsó szalmaszálat, és 3 veretlen mérkőzés után már csak 3 pontra a bennmaradást érő 17. hely. A vendég Farkasok emlékezetes mérkőzésen maradtak alul a listavezető otthonában, de ha a kapu előtt a célzási hatékonyságuk jobb lesz elhozhatják a három pontot Traoré-ék.

Manchester City – Everton
Pep Guardiola lett azaz edző, aki leggyorsabban érte el a 100 győzelmet az angol bajnokságban, így újabb mutatóban előzte meg José Mourinho-t. Az Everton védelme komoly teszt előtt áll, 5 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, a legutóbbi 3 meccsükön gólt sem kaptak! Újra a tabella első felében a liverpooli Kékek, Ancelotti egyenlőre jó döntésnek tűnik.

Norwich – Crystal Palace
A hazaiak döntetlent játszottak a Spurs ellen, de ez inkább szépség tapasz, az 1 pontok nem segítenek rajtuk. Győzni utoljára a Manchester City ellen tudtak. Ellenben a vendégek az utolsó 7 mérkőzésükből csak egyet vesztettek el. Így jó eséllyel tovább mélyíthetik a Kanárik válságát.

West Ham – Bournemouth
A hazaiak újra David Moyesban látják a megmentőt, a Leicester elleni vereséggel lejárt Pellegrini mandátuma. Nem könnyű feladat, amit a skót mester vállalt, minden rutinjára szükség lesz a siker érdekében.

Liverpool – Sheffield
A forduló záró mérkőzését Liverpoolban rendezik, a listavezető csúcsbeállításra készül, amennyiben nyernek a két évvel ezelőtti City szezonrajtját ismétlik, ami a legjobb a PL történetében. Zaklatott meccset nyert a hazai csapat évadzárásként a VAR fontos szerepet játszott, míg a sheffield-i alakulat épp az előző fordulóban vesztette el idegenbeli vereségét, ahol szintén voltak vitatott ítéletek.