Arsenal

Továbbra is válságban az Arsenal

Arteta személyében a harmadik edző dolgozik idén a londoni csapatnál, de nem látszik, hogy léphetnek előre. A Chelsea elleni rangadó alakulása hű tükörképe az egész ősznek, amit az Arsenal lejátszott.

Az első félidő bizakodásra adott okot, a hazaiak domináltak, megszerezték a vezetést, Pierre-Emerick Aubameyang szezonbeli 13. góljával. Lampardnak cserélni is kellett már az első félidőben Jorginho állt be Emerson helyére a 31. percben. Eddigre az Ágyúsoknak volt egy kényszerű cseréje Mustafi állt be.

A második félidőben nagyjából semmi nem utalt rá, hogy az Arsenal kikerül a mérkőzésből. A 77. percben ki kellett volna állítani Jorginho-t hibázott a játékvezető, és pár perc múlva ő egyenlített Leno óriási hibájából.

A legtöbb kapushibával, ami gólhoz vezetett, rendelkező hálóőr a 2018/19-es Premier League szezon kezdete óta: Bernd Leno. 7 gólhoz vezető hibát vétett 2018 nyara óta az Arsenal kapusa. Ugyan ő a második legtöbb védést bemutató kapus is a bajnokságban.

Nehéz évkezdet

Nem érdemes a top csapatok elleni eredményeit nézni az Arsenalnak, mert jelenleg nem releváns őket top csapatként kezelni. Az elmúlt 10 mérkőzés alapján szerzett 8 ponttal a 16. helyen állnak 2 egységgel megelőzve az utolsó helyezett Norwich-ot. 16 gólt kaptak ezalatt ennél többet csak két együttes kapott.

Sok gondot kell rendbe raknia Artetanak, van egy bizonytalan védelmük, ki gondolta azt, hogy a 32 éves David Luiz stabilitást hoz talány. A középpályán valamit kezdeni kell a teljesen motiválatlan Mesut Özillel, aki egyetlen egy gólpasszt tud felmutatni 10 mérkőzésen (bár Arteta érkezése, mintha lendített volna rajta), valamint ott van a kegyvesztett Granit Xhaka, aki távozni készül.

Elöl a gaboni jól teljesít, de Lacazette 5 gólja a szezonban nem túl sok, és akkor mit írjunk a rekordigazolás (80 millió euró) Nicolas Pepe teljesítményéről? 2 gól, 2 gólpassz 17 meccsen, valószínűleg többet vártak a szurkolók is, és ő is.

Jön a Manchester United, Solksjaer csapata jól teljesít a rangadókon, ráadásul jó formában van. Nem véletlen, hogy a fogadóirodáknál a vendég csapat az esélyesebb. Utoljára a Bournemouth ellen a 8. fordulóban győzött otthon a csapat. Egy esetleges vereség esetén tényleg a kiesés elkerüléséért kellene küzdeniük, lehet ez siker esetén is így van.