Premier League

Évzárás a Premier League-ben

Még ki sem heverhették a csapatok a Boxing Day történéseit, Liverpool erődemonstráció, újabb Chelsea botlás, és csattanónak a Guardiola csapat tegnapi veresége, máris itt az utolsó forduló idén a Premier League csapatoknak!

Forduló rangadója
Nehéz már top csapatként kezelni az Arsenalt, de mégis csak egy londoni derbi vár rájuk, ezúttal a Chelsea ellen. Arteta bemutatkozott egy döntetlennel a kispadon, de az elmúlt negyedévben! összesen egyszer győzött a hazai gárda. 5 pontra a nemzetközi indulás, de a kieső hely is csak 6 pontra, és az Ágyúsok formáját tekintve inkább lefelé érdemes figyelni.
Lampard sem lehet nyugodt csapata formáját nézve, 7 mérkőzés óta tart a vereség győzelem sorminta, és mind a 4 vereséget alsóházbeli csapat elleni meccsen szenvedték el. Legutóbbi 5 Chelsea elleni hazai mérkőzésén nem kapott ki az Arsenal, vasárnap kiderül melyik egykori kedvenc örülhet majd a kispadon.

További mérkőzések

Brighton – Bournemouth
A forduló nyitó mérkőzésén a hazaiaknak létkérdés a győzelem. Az elmúlt fordulók rossz eredményei – kakukk tojás az Arsenal legyőzése – nagyon közel sodorták őket a kieső zónához. Formát és pontokat tekintve is ugyanezt mondhatja el magáról a vendégcsapat is. Itt két top 6 csapat elleni győzelem van a mérleg pozitív oldalán. Most egymás ellen kell bizonyítaniuk.

Newcastle – Everton
A Szarkák karácsonyi hangulatban tálcán adták a győzelmet az Old Traffordon, ennek ellenére még a tábla első felébe tartoznak a bajnokság felénél. Ellenfelük a 4 mérkőzés óta veretlen Everton lesz. Ancelotti győzelemmel mutatkozott be a kispadon. Ami figyelemreméltó, a Mersey parti zakó óta 4 mérkőzésen csak két gólt kapott Pickford, így a kiesés réme talán már nem olyan fenyegető.

Southampton – Chrystal Palace
A Szentek bravúrgyőzelemmel zárták a karácsonyi fordulót, pedig Ings nem is rúgott gólt, és hiába övék a liga egyik legrosszabb védelme fentebb kúsztak a tabellán. A vendégek nem a védekezéssel, ők a befejezésekkel állnak hadilábon, de az eredményeikre nem lehet panasz. 4 mérkőzés óta nem nyert ebben a párharcban az aktuális házigazda. Érdekesség Zaha-ért a nyáron horribilis összegek repkedtek, az idei 3 gólja alapján a téli átigazolás sztárja nem ő lesz.

Watford – Aston Villa
A hazaiak talán az utolsó pillanatban kezdtek el pontokat gyűjteni, az utolsó helyről ugyan elmozdultak, de még mindig hegyeket kell megmászniuk. A vendégek legyőzték az aktuális utolsó Norwich-ot véget vetve 5 mérkőzéses nyeretlen sorozatuknak. Hamisíthatatlan 6 pontos mérkőzés, ha jó mérkőzésre nem is küzdelemre biztos lehet készülni.

Norwich – Tottenham
A hazaiak biztos léptekkel haladnak vissza a Championshipbe ezen a szekéren, most Harry Kane-ék lökhetnek egyet. A Spursnek nem volt mostanában gondja a kötelező meccsekkel, nehéz elképzelni, hogy Mourinho gárdája itt megbotlana. Ráadásul a londoni derbi kedvező eredménye esetén újra top 4 helyen lehetnek.

West Ham – Leicester
Brendon Rodgers szerint az elmúlt két vereség a „szuperklubok” ellen megmutatta a helyüket, de dolgozni fognak, hogy közelebb kerüljenek hozzájuk. Ne feledjük még mindig második helyen a Rókák és a cél – BL helyezés – továbbra is reális. Pellegrini csapata épp a vonal felett, nem lesz könnyű dolguk, ha ellenük találja meg úja a jó formáját a Leicester.

Burnley – Man. United
Nyert a Manchester a Boxing Day-en, továbbra is azon forduló legeredményesebb együttese. Mindhárom támadó – köztük a fiatal Greenwood – betalált, újra pályán Pogba, talán McTominay hiánya a negatív hír. Solksjaer és csapat bizonyíthatja a Watford elleni vereség csak egy kisiklás volt. Az ellenfél nem könnyű, de ez inkább jó hír a Vörös Ördögöknek.

Liverpool – Wolves
A sorsolás érdekessége a listavezető három fordulóban egymás után úgy lép pályára, hogy az ellenfele az előző körben a Man. City-vel játszott (Leicester, Wolves, Sheffield). A hangulat kitűnő a Vörösöknél, kiváló formában a friss Klub VB győztes. Ugyan 13 pont és egy elmaradt mérkőzés az előny féltávnál. Ennek ellenére Klopp nem akar a bajnoki címmel, csak a következő mérkőzéssel foglalkozni. Ahol az ellenfél a legutóbbi 4 mérkőzéséből 3-at nyerő Farkasok csapata. Adama Traore semlegesítése kulcsfontosságú lesz a Gomez – VVD duónak, akikkel a védelem a legutóbbi 6 mérkőzésen 1 gólt kapott csak.

Man. City – Sheffield Utd.
A forduló záró mérkőzésére a hazaiaknak kevesebb, mint 48 órájuk van készülni, ezt Guardiola szóvá is tette (megjegyzés az őket legyőző Wolves menedzsert nem zavarta ez). Nincs könnyű helyzetben a spanyol a bajnokság elúszni látszik, ebben a szezonban félidőben már több pontot vesztettek, mint az előző kettő bajnokságban a végelszámolásig. Nagyon úgy tűnik a hazaiak számára idén a BL mentheti meg a szezont. Ellenfelük az újonc Sheffield lesz, aki a Liverpool mellett egyedül veretlenek idegenben (3 győzelem, 6 döntetlen) és 9 mérkőzésen csak 4 gólt kaptak!