BarcelonaÁtigazolási HírekLa Liga

Vidal pénzt követel a Barcelona-tól

A chilei 2,4 millió dollárt követel a klubtól

A vita olyan bónuszok miatt áll, melyek Vidal és ügyvédei szerint jár neki, míg a klub tagadja annak jogosságát, a Liga pedig nem szeretne beleavatkozni az ügybe. A vita kiélesedett, miután Vidal meglengette távozásának lehetőségét.

A vita azért pattant ki, mert az Inter Milan élénken érdeklődik iránta, viszont a Barcelona nem szeretné eladni. A szezon második felében is kulcsfontosságú játékosnak tartják. A hírt az ABC hírportál nyomán a Marca is megírta. A Barcelona is elismerte, hogy a Vidal által benyújtott igényléssel a klub nem ért egyet, és ez konfliktushoz vezetett a klub és a játékos között.

Vidal 2,4 milliós követelésének az alapja az a változó bónusz, amely a mérkőzések 60%-ának játékidejéért járna. Abban az esetben, ennyiben az ehhez szükséges minimális játékperc tásul, viszont Vidal esetében ez a klub véleménye szerint hiányzik.

A klub kifizetett 1,7 millió €-t, viszont Vidal ügyvédei szerint 4,1 millió járnaa változókért. A 2,4 millió azzal együtt járna, hogy a gránátvörösek megnyerték a bajnokságot. Úgy néz ki, a felek a bíróságon tudnak majd csak pontot tenni a vita végére.

Vidal jövője bizonytalan

Ahogyan azt a játékos maga is többször hangoztatta, elégedtlen a Barcelona-nal kapott játékidövel. Elégedetlenségének számtalanszor hangot adott, és már azt is mondta: elhagyja a katalán klubot, ha nem kap több pályán eltöltött percet. Ezért is hallgatja meg más klubok ajánlatait.

Valverde viszont nem akar megválni játékosától. Noha kiváló teljesítményt nyújt, általában nem kap helyet a kezdőben. És pillanatnyilag negyedik a csapat góllövőinek sorában Messi, Griezmann és Luis Suarez mögött. Minden bizonnyal csalódott is emiatt, és nem így gondolta anno, amikor a spanyol klubhoz igazolt a Bayern Münchenből.

Képek: Marca