Átigazolási HírekChelsea

A Chelsea újra igazolhat, és már meg vannak a célpontjaik

A Chelsea visszatért. A CAS bejelentette, hogy eltörölte a FIFA átigazolási tiltását és büntetését. Így a londoniak januárban újra aktívak lehetnek a piacon.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy muszáj is annak lenni, hiszen hiába nem tudták megerősíteni a keretüket a nyáron, az új edző, Frank Lampard remekül nyúlt a fiatalokhoz. Így a csapat jelenleg a 4. helyen áll a Premier Leagueben és kivívhatják a Bajnokok Ligája továbbjutást is, ha hazai pályán legyőzik a Lillet jövő héten.

Lampard viszont szeretné megerősíteni keretét. A csapat végig biztos volt benne, hogy a CAS eltörli a kitiltást, így már megvannak a célpontjaik.

A Chelsea átigazolási célpontjai:

A lista tetején a Borussia Dortmund játékosa, Jadon Sancho van, igaz nem lesz könnyű és valószínűleg klubrekordot jelentő összeget kell majd érte adni.

A listán szereplő következő név a Leicester City balhátvédje, Ben Chilwell. A Rókák remekül szerepelnek az idei szezonban, jelenleg másodikak a bajnokságban, így kevés az esélye egy januári csapat váltásnak.

Egy nyári átigazolás sokkal inkább elképzelhető, igaz Chilwell nem valószínű, hogy akkor olcsóbb lesz.

Nathan Aké sokkal realisztikusabb célpont, a Chelseanek van is egy visszavásárlási opciója rá, amihez még a 2017-es eladásakor ragaszkodtak.

A londoni csapatnak a dupláját, 20 Millió Fontot kell fizetnie érte, mint amennyiért a Bournemouth megvette korábban, de Lampard kedveli a 24 éves holland válogatott játékát.

Kai Havertz és Timo Werner szintén nem elérhető januárban, hiába pletykálták őket a Stamford Bridge-re.

Jelenleg nem lehet tudni, hogy a Bayer Leverkusen középpályása és az RB Leipzig csatára (mindkettőjüket több európai nagy csapat is csábítja) eggyáltalán szeretne-e továbbra is Londonba igazolni.

A Chelsea kész harcba szállni a Napolival és a Liverpoollal a Genk norvég középpályásáért, Sander Bengeért.

A csapat szintén gondolkozik a Crystal Palacetól elvágyódó szélső, Wilfried Zaha leigazolásán, akinek ügynöke megint kijelentette, hogy ügyfele a top 6 egyik tagjához igazolna.

A Chelsea nem fog elsietni semmit se.

Hajlandó a csapat akár átigazolási rekordot is dönteni, de csak akkor, ha minőségi játékost igazolhatnak. Nem akarják, hogy a fiatalok előtt bezáródjon az út az első csapathoz, főleg most Lamparddal.

Ott van például Conor Gallagher, aki az egyik leg izgalmasabb tehetség és hamarosan megkaphatja a lehetőséget a Stamford Bridgen is. A Charlton Athleticnél, ahol kölcsönben van, remek idénye van.

Van pénz

Pénz bőven van a bankban, a nyáron több mint 130 Millió Fontért adtak el játékosokat. Pl Eden Hazardot aki a Real Madridba igazolt, de a csapat sok kölcsön adott játékost is elpasszolt.

Hamarosan újabb nagy összeget kaphat a csapat, amikor az Atletico Madrid kifizeti Alvaro Morata véglegesítését, újabb 58 Millió Fonthoz jutnak.

Pedro és Marcos Alonso távozhat a nyáron, míg a korábbi Chelsea edző, Maurizio Sarri szeretné Emerson Palmierit a Juventushoz vinni, igaz, a szélső hátvéd nem biztos ebben a torinói váltásban.

Olivier Giroud szinte biztosan távozik januárban, a nem sokat játszó játékos szeretne ott lenni a jövő nyári Európa Bajnokságon, így olyan csapathoz menne, ahol rendszeres játéklehetőséget kapna. Őt a CSKA Moszkva támadója, Fyodor Chalov pótolná.

Összefoglalva: a Chelsea nem siet, hogy elköltse a pénzét, de így, hogy most már igazolhat, hajlandó Lampard olyan játékosokra akár sokat is költeni, akikkel segítenek a Liverpool és a Manchester City szintjére juttatni csapatát.

forrás