Premier League

Premier League kedvcsináló 14. forduló

Hétvégén rangadót ugyan nem rendeznek a Premier League-ben, de izgalmakban így sem lesz hiány. Szokatlanul sikertelen nemzetközi fordulón vannak túl az angol kupacsapatok, csak a Mourinho vezette Spurs győzött a hét együttesből.

Newcastle – Manchester City
Mindkét oldalon hiányzik az első számű középső védő (Jamaal Lascelles és Aymeric Laporte), valamint a vendégeknél Agüero is maródi. Az esélyek ettől még egyértelműen a vendég csapat mellett vannak, akik kissé szokatlan módon „csak” a harmadik helyen állnak a tabellán. A hazaiak a góllövéssel nagyon hadilábon állnak 11 góljuknál csak a sereghajtó szerzett kevesebbet.

Burnley – Crystal Palace
A hazaiak jó pozícióban a 7. helyről várják a mérkőzést, míg a vendégek egy kemény ötös csomagon vannak túl, 4 vereséggel és 1 döntetlennel zártak 5 top csapat elleni mérkőzést, utolsó a listavezető elleni hazai vereség volt.

Chelsea – West Ham
Lampard sorozatát megszakította a múlt héten a City, amikor kikaptak a rangadón, azóta játszottak egy őrült meccset Valenciában. Abraham játéka bizonytalan még, és bár vannak a Chelsea-nek további hiányzói, hatalmas meglepetés lenne ha nem győznének. Pellegrini csapata több, mint 2 hónapja nem nyert, a bajnokságban 7-es nyeretlen szériában van (2 döntetlen, 5 vereség), nem véletlen van napirenden az ő menesztése.

Liverpool – Brighton
A listavezető hétközben elvesztette legfontosabb játékosát a Napoli ellen. Fabinho 4-6 hétre dőlt ki, leghamarabb talán a Boxing Day-en térhet vissza. Hosszú idő után nincs a sérült listán Shaqiri és Keita, így Kloppnak lesz variációs lehetősége így is. Nyerhető mérkőzések jönnek a hazaiak számára, kiderül a Brighton mennyire nehezíti meg a dolgukat. Edzőjük Graham Potter szokatlanul hosszú 6 éves szerződéshosszabbítást írt alá, ő szerényen úgy értékelte, furcsa érzés, hisz nem tett érte semmit.

Tottenham – Bournemouth
Mourinho gólokat és győzelmeket hozott a Spurs csapatához. Utolsó alkalommal, amikor José Mourinho Eddie Howe-vel találkozott, tavaly novemberben volt, amikor Bournemouth dominált az első félidőben a Manchester United ellen – még akkor is, ha az eredmény 1-1 volt. „Félidőben azt hittem, hogy én vagyok a Premier League legszerencsésebb menedzsere, félidőben 1-1-es helyzetben vagyok, amelynek 5-2 vagy 6-2-nek kell lennie” – mondta utána Mourinho. Ott végül a portugál csapata győzött, és holnap is ez várható, a vendégek az elmúlt 7 bajnokiból egyet nyertek csak meg (pont a MU ellen).

Southampton – Watford
A liga két leggyengébb csapata játszik egymás ellen, a hazaiak szeptember 14.-én győztek utoljára hat vereség és két döntetlen. Ezért is hihetetlen, hogy ezt a csapatot az Arsenal nem győzte le. A vendégek rengeteg gondja mellett a sérülések sem könnyítik a dolgukat az elmúlt 10 mérkőzésen 8 alkalommal kellett cserélnük az első félidőben.

Norwich City – Arsenal
Vasárnap játszik az Arsenal kérdés kinek az irányításával. Emerynek a tegnapi meccs után nem volt maradása. Minden porondot figyelembe véve nyeretlenek maradtak az Ágyúsok novemberben ilyen rossz széria még a Wenger előtti időkben volt. Hazaiak lezárták szörnyű sorozatukat az Everton elleni idegenbeli sikerrel, de még mindig kieső helyen állnak.

Wolves – Sheffield Utd
Anglia két leggyorsabban fejlődő klubjának érdekes párbaja. Amikor a Wolves 2018 februárjában a Molineuxon 3-0-ra verte a Sheffield United-et, senki sem beszélt róluk. De most mindkét klub kevesebb, mint két évvel később találkozik egymással, az Európa Liga indulást érő helyeken állva. Wilder és Nuno Espírito Santo különféle módon végzik kiváló munkájukat, és egy sor játékos megítélése olyan magasra emelkedett, amire nem számítottak.

Leicester – Everton
A tabella alapján a Brendon Rodgers vezette Rókák a Liverpool első számú üldözői, akik a listavezető ellen elszenvedett vereség óta, 5-ből 5 meccset nyertek. Ellenben Marco Silve csapata alig van a kieső zóna fölött. A vendégek győzelmi kényszer alatt játszanak, de nehéz látni, hogy pont Vardy-ék ellen tudnak elindulni felfelé.

Man. United – Aston Villa
A forduló záró meccse a vörös ördögöké, csütörtökön tini csapattal kaptak ki az EL-ben, Lingaard megszerezte idénybeli első találatát. A vendég csapat Grealish – Wesley párosban bízik, hogy megnehezítik a hazaiak dolgát, míg Solksjaer csapata továbbra sincs jó formában, 50 százalékos forma és a 9. hely nem megszokott helyzet Manchesterben.