Uncategorized

Lewandoski megdöntheti Lionel Messi félelmetes rekordját

A Bayern München támadójának csak 14 perc 31 másodpercébe került, hogy kedden mester négyest szerezzen, így az idei szezonban már 27 találatnál jár 20 mérkőzésen.
Vajon megdöntheti Lionel Messi egy szezonban szerzett legtöbb gól rekordját?

A lengyel válogatott játékos 13 soron következő mérkőzésen talált be (minden sorozatot figyelembe véve) a német bajnoknál, augusztustól októberig. Jelenleg Ő a legjobb gólszerző a top 5 európai bajnokságot figyelembe véve, a második közel 10 góllal van lemaradva.

A keddi mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy „gól függő”, a 31 éves játékos fél szemmel már Lionel Messi rekordját figyelheti.

Még nincs december, de Lewandowski már közel van hozzá, hogy megelőzze a legjobb szezonját (2016/17-es idényben 43 gólt lőtt a Bayern Münchenben.)

Viszont jelenlegi formája alapján megdöntheti a Barcelona kapitánya, Messi 2011/12-es idényben 73 góllal felállított rekordját.

Jelenleg jobban áll, neki most 27 gólja van, míg az (még) ötszörös Aranylabdásnak ilyenkor 25 gólja volt.

Az argentin játékos 60 mérkőzésen lépett pályára a Barcában, megnyerte a Copa del Reyt és a Klub Világbajnokságot, a La Ligában második helyen végeztek José Mourinho Realja mögött, és a Chelsea ellen estek ki a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A Bayernnek még mindig van 22 mérkőzése a bajnokságban, lehetősége van hat találkozóra a német kupában és újabb 8 mérkőzésre a Bajnokok Ligájában, igaz, ehhez döntőbe kell jutniuk.

Így Lewandowskinak összesen 56 mérkőzése lenne a szezon során.

Ahhoz, hogy beállítsa Messi rekordját, 46 gólra van szüksége a lehetséges 36 mérkőzésen, ez átlag 1,28 gól találkozónként.

A jelenlegi mérkőzésenkénti gól átlaga 1,35…