La LigaAtletico MadridBarcelonaReal Madrid

A La Liga 15. játéknapjának mérkőzései

A BL és az EL meccsek után sem maradunk természetesen jó foci nélkül, hiszen folytatódnak a bajnokságok. A spanyolok nemzeti bajnoksága a 15.fordulójához érkezett, íme a mérkőzések időpontjai:

Pénteken, azaz ma este indul a forduló, a Celta Vigo- Valladolid 21 órakor kezd. A szombati mérkőzések:

Alaves– Real Madrid 13 órakor, Real Sociedad-Eibar 16 órakor, Mallorca- Betis 18 óra 30-kor, 21 órától pedig a Valencia fogadja a Villarealt.

Vasárnap 12 órától Sevilla- Leganes, 14 órától Bilbao- Granada, majd 16 órától az Español az Osasuna ellen, 18 óra 30-kor a Getafe játszik a Levante-val. 21 órakor kezdődik a hétvége rangadója, az Atletico Madrid a Wanda Metropolitanben a Barcelona-t fogadja.

A mérkőzések közül minden bizonnyal a Real Madrid játékára lesznek a legtöbben kíváncsiak, és a korai időpont a szombat esti bulit se kockáztatja, valamint természetesen a másik két óriás, az Atletico és a Barca összecsapása, ami minden spanyol futballt kedvelőnek igazi csemege lesz.

Első alkalommal lép a pályára Griezman korábbi csapattársai ellen. Messi a BL forduló alkalmával is megmutatta, micsoda remek formában van, és noha mind a két csapatból hiányoznak néhányan sérülések miatt, marad elég sztár így is, akit láthatunk majd.

Az Atletico keretéből Diego Costa, Vrsaljko és Savic fognak hiányozni, míg a Barcelona tagjai közül Semedo és Dembelé, ez utóbbi sérülése olyannyira súlyos, hogy 2020 előtt valószínűtlen, hogy visszatérjen.

A királyi gárda is remek játékot produkált a BL csoportkörben, viszont Eden Hazard lesérült, előreláthatóan 10 napos kényszerpihenőre van ítélve. James és Asensio mellett a hírek szerint Vasquez is sérüléssel küzd, de Nacho pályára léphet, felépült. És a sérüléseknek, valamint technikai döntések következtében Vinicius és Militao is szerephez juthat a forduló mérkőzésén. A rajongók bizonyára üdvözölnék Mendyt és Jovicot is, valamint Brahimra is kíváncsiak lennének. Azért is volna szerencsés a szerepeltetésük, mert a „gálakeret” meglehetősen fáradt. Casemiro, Kroos, Benzema vagy Marcelo is nyugodtan kihagyhatja a fordulót. Szerephez juthat a pad, kíváncsian várjuk Zidane döntését.

A La Liga jelenlegi állása szerint a Barcelona és a Real Madrid vezeti a tabellát, 28-28 pontjuk van. Harmadik helyen áll jelenleg a Sevilla 27, majd a negyedik helyen az Atletico 25 ponttal. Így természetes, hogy motivációban nem lesz hiány a matracosoknál, hiszen egy győzelemmel letaszíthatnák a trónról a Barcelonát, és fontos három pontot szereznének a felzárkózáshoz. Persze, a Sevilla is szeretné azt a bizonyos három pontot, na meg a Real Madrid sem szeretne ismét akkorát hibázni, mint a Mallorca ellen.

Mindenesetre a verseny szoros, és a sorsolásnak köszönhetően az élcsapatok még nem találkoztak. A Real Madrid, a Barcelona, az Ateltico, a Sevilla még nem csaptak össze az őszi idényben, így a hétvége lesz az első olyan rangadó, ami megmutathatja a valódi erőviszonyokat két csapat vonatkozásában. Nem nézünk unalmas tél elé, bár az idő hidegre fordul, a stadionokban csak most forrósodik a levegő igazán.

A mérkőzéseket a Spíler 2 csatornán lehet majd nézni. Mindenkinek jó pihenést és jó meccsnézést a hétvégére!