Real Madrid

Neymar, vagy nem Neymar? Bale vagy nem Bale? BL beharangozó

Ma és holnap ismét Bajnokok Ligája, sör, chips és sértődött barátnők meg bánkódó éjszakások estéi.

A legnagyobb érdeklődésre a Real Madrid- Paris Saint Germain összecsapás tarthat számot. A kereteket tegnap kihirdették az edzők ugyan, de a szurkolókat igazából két kérdés foglalkoztatja:

1: Vajon Zinadine Zidane pályára küldi-e Gareth Bale-t?

2: Vajon Tuchel pályára küldi-e Neymar-t?

És ha igen, kezdőben? Végig játszanak? Lecserélik őker? Cserékként állnak be?

Zidane nyilatkozataiban kiállt csatára mellett, és a hetvégi bajnokin pályára is engedte, igaz a padon kezdett. A Bernabeu füttykoncertet adott a walesinek, aki láthatóan nem zavartatta magát, és klasszisához méltó színvonallal játszott. A rajongók véleménye megoszlik, sokak szerint elég volt a sok huza-vonából és cirkuszból, és legyen eladva a tavalyi BL döntő sztárja. Mások véleménye az, hogy az a lényeg, amit a pályán tesz, és elfogadható, ha a válogatott neki az első. Mindenesetre az edzés felvételein láthatóan jó hangulatban és formában készült a mai mérkőzésre., ahogyan a Real Madrid egész csapata.

Tuchel merőben más, nehezebb helyzetben van, mint madridi kollégája. Ha Neymart pályára engedi, noha egyetlen meccset játszott csak amióta felépült, és akkor is a 60.percben lecserélte, változtatnia kell a csatársoron. Mbappe, Cavani, Di Maria és Icardi is rendelkezésére áll, nem is rossz formában. Vagy, ahogyan sokan feltételezik, 4 csatáros hadrendet állít ki, ezzel viszont a csere lehetőségei szűkülnének be. Na de ki legyen a csere? Icardi, aki szemmel láthatóan túl van a viharokon, és sikeresen beilleszkedett a csapatba? Mbappe, a legnagyobb ásza, ez kétségtelen. Cavani remek formában nagyon jól helyettesítette a sérülteket, mindig motiváltan játszik és fontos szerepe van a támadások felépítésében is. És ott van még Di Maria, aki, ugye emlékezünk, a párizsi összecsapáson…(Madridisták: Kösz, nem!)

Neymart már tegnap, ahogy megérkeztek, „barátságosan” elzavarták volna a Camp Nou-ba. A hangulatot ő is, Di Maria jelenléte is megalapozhatja, amire Keylor Navas jelenléte a PSG kapujában adja az igazi aromát. Igen, Navas visszatér a Bernabeuba. És minden bizonnyal azzal az elhatározással, hogy megmutatja majd, mit vesztettek a királyiak, amikor elengedték. Courtois pedig a túloldalon azt szeretné megmutatni, miért is mehetett el Navas, és megpróbálja zárva tartani a kaput majd a franciák előtt.

Nos, sok színes hangulat fogja a sztárokkal tűzdelt rangadó alapjait megfesteni. Benzema, Hazard, Rodrygo… No de a többi mérkőzés is nagy érdeklődésre tarthat számot. Nézzük a meccseket, jó szurkolást, jó szórakozást!

Mai mérkőzések:

M4, 20, 15: Real Madrid – Paris Saint Germain (élő)

SPÍLER 1: 18.50: Bajnokok Ligája, csoportkör, Galatasaray-Club Brugge (élő)
20.55: Bajnokok Ligája, csoportkör, Crvena zvezda-Bayern München (élő)
23.00: Bajnokok Ligája, csoportkör, Manchester City-Sahtar Doneck (felvételről)

SPÍLER 2: 18.30: Bajnokok Ligája, csoportkör, Lokomotiv Moszkva-Bayer Leverkusen (élő)
20.55: Bajnokok Ligája, csoportkör, Juventus-Atlético Madrid (élő)
23.00: Bajnokok Ligája, csoportkör, összefoglaló

Kuemelt kép: AS