Real Madrid

Thibaut Courtois sajtótájékoztató

A belga kapus csatlakozott Zinedine Zidane-hoz a keddi BL meccs előtt tartott sajtótájékoztatón. A továbbjutás a tét a Bernabeuban holnap a PSG ellen.

Mit vársz a keddi mérkőzéstől?

„Határozottan kell kezdenünk, és nem szabad elkövetnünk azokat a hibákat, amiket az előző meccseken elkövettünk. Nagyszerű játéknak nézünk elébe a kezdőrúgás pillanatától az utolsó sípszóig.”

A PSG vezet 12 ponttal, a Madrid a második 7 ponttal.

„Tisztelem a PSG-t, nagyszerű csapat. Amikor a Chelsea-ben játszottam érdeklődtek irántam, de én arra fókuszáltam, hogy visszatérhessek Madridba. Soha sem lehet tudni mi fog történni a jövőben, de egyenlőre boldog vagyok Madridban.”

Milyen a kapcsolatod a Bernabeu népével?

„Az egyetlen dolog amit tehetek, az az hogy mindent beleadok. Csak ezzel tudom magamnak megnyerni a szurkolókat. A tetteknek kell beszélniük a szavak helyett. Kapusként nem veszítheted el az önbizalmadat. A Főnök látja, hogy mennyit dolgozom az edzéseken, és ez a legfontosabb.”

Máshogy készülsz a PSG ellen?

„Nem. Minden meccsre ugyanúgy készülök fel. Nem gondolok rá melyik csatárral kell majd szembenéznem – Cavanival, Neymaral vagy Mbappéval. Ők mind nagyszerű csatárok, rengeteg gól lőttek már, de nekem minden eshetőségre fel kell készülnöm.”

Gareth Bale viselkedéséről mi a véleményed?

„Mi mind azért vagyunk itt, hogy játsszunk és nyerjünk. Ami történt, az a válogatottal történt. Gareth mindent belead minden edzésen és meccsen is. Segít nekünk megnyerni a mérkőzéseinket. A Bernabeunak is megvan róla a véleménye, de nem az én dolgom ezt kommentálni. Az meg teljesen normális, hogy valaki szereti a hazáját. Ez akkor sem változik, ha máshova költözöl. Talán egy kicsit messzire ment avval a zászlóval, de ez is érthető, hiszen biztos nagyon boldog volt, hogy kijutottak az EB-re. Amúgy ő egy nagyon elkötelezett játékos, egy profi. A szurkolóink is ezt akarják, hogy mindig 100%-ot nyújtsunk minden egyes meccsen.”