Manchester CityLiverpool

Guardiola: A Liverpool megállíthatatlannak tűnik.

A Manchester City edzője, Pep Guardiola csapatának címvédéséről filozofált, de szerinte a Liverpool most „megállíthatatlannak” tűnik a bajnoki versenyfutásban.

Jürgen Klopp csapata még nem kapott ki a Premier League idei szezonjában, 12 győzelem és csak egy döntetlen eddig a mérlegük, ezzel 8 pontos előnyre tettek szert.

Az elmúlt szezont is figyelembe véve a Liverpool 30 Premier League találkozón veretlen, legutóbb a Manchester City ellen kaptak ki januárban az Etihadban.

A bajnok ezzel szemben már három vereségnél jár a szezonban, ez eggyel kevesebb, mint a teljes tavalyi idényben.

Jelenleg a 3. helyen állnak a bajnokságban, 9 ponttal lemaradva az első helytől, miután szombaton legyőzték a Chelseat.

Ez a győzelem is azt sugallja, hogy a City nem fogja könnyen átengedni a trófeát, de Guardiola szerint óriási fordulatnak kell történnie ahhoz, hogy megelőzhessék a Liverpoolt és sorozatban a harmadik bajnoki címüket is megnyerhessék.

Viszont, ha az idei szezonban nem sikerül, akkor Guardiola szerint ez nem a világ vége, hiszen egy jobb csapat győzi le őket.

„A Liverpool legyőzhetetlennek tűnik.” -mondta. „Tudjuk, hogy nagy a lemaradás. Nem adjuk fel, de el kell fogadnunk, ha egy csapat jobb nálunk.”

„Ha elveszítjük a Premier Leaguet, akkor jövőre újra megpróbáljuk. Nem ez lesz az első alkalom a Manchester City 100 éves történetében, hogy elveszíti a bajnokságot.”

„Ha nem tesszük meg, akkor nem fogok visszavonulni, de nagyon csalódott leszek.”

„Ez a csapat soha se adja fel.”

Guardiola megdicsérte a veterán, brazil Fernandinho teljesítményét, ami szerinte „hihetetlen” volt a Chelsea ellen szombaton.

A 34 éves középpályás védőként játszott Aymeric Laporte sérülése miatt.

„Tud ott játszani.” -folytatta Guardiola. „Hihetetlen volt az Anfielden is.”

„Tetszik Fernandinho védőként, főleg hogy problémáink vannak ott.”

forrás