Real MadridLa Liga

Mi van ha a Real Madrid szurkolói tévednek Gareth Bale-el kapcsolatban?

Először a vezetés, aztán Zinedine Zidane, majd minden egyes csapattársa kifejezte, hogy bíznak benne, csak a szurkolók látják máshogy a dolgot.

A walesit a valaha volt legnagyobb füttykoncerttel fogadták a Real Sociedad elleni győzelem ellenére is a Bernabeuban. Csodával határos az, ahogy sikerült kissé mérsékelnie a feléje áradó rosszindulatot a lenyűgöző teljesítményével. Fél órát kapott a szombat esti mérkőzésen, és a végére már voltak akik megtapsolták. Persze a legtöbben még ekkor is fütyültek.

De vajon miért védte a klub Bale-t ilyen vehemensen?

A válasz egyszerű.

A sportvezetés úgy gondolja, hogy ő a klub legjobb játékosa és szeretnék, ha újra a régi fényében tündökölne. Hisznek benne, hogy még sokat tudna tenni a csapatért és az eladása egyáltalán nem szerepel a tervek között egyenlőre.

A csapattárasi is kiálltak mellette, dacolva a folyamatos kritikákkal és nem szeretnék, ha a társuk szenvedne a jelenlegi szituáció miatt. Soha nem ő volt a legnépszerűbb az öltözőben, de nem is ment soha senkinek az idegeire sem. A társai pedig nyilván tisztába vannak azzal, hogy milyen értékes a csapat számára. Zidane is kivette a részét a walesi védelméből a meccs előtti és utáni sajtótájékoztatókon.

A szurkolók persze egyáltalán nem ezen a véleményen vannak. Aminek hangot is adtak, egyértelművé téve a csalódottságukat a játékosban. Mégis, ez a reakció nem volt helyénvaló a szurkolók részéről, amit sokan be is láttak miután látták Bale játékát. A füttykoncertet tapssá formálta, főleg azután a helyzet után, ahol csak Alex Remiro lába akadályozta meg abban, hogy gólt szerezzen.

Bale pont úgy nézett ki, mint aki nagyon komolyan veszi a dolgát, és a feléje áradó rosszindulat sem zavarta látszólag.