Barcelona

Leo Messi: Egyedül voltam – a barcelonai kezdetekről

Lionel Messi elárulta, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie, mikor Argentínából Barcelonába igazolt.

A jelenleg már ötszörös Aranylabda győztes játékos 13 évesen, 2001 februárjában csatlakozott a Barcához, miután az első csapat igazgatója, Charly Rexach egy szalvétán ajánlott neki szerződést.

5 tény Messiről, amit érdemes tudni

  1. Messi 13 évesen költözött Barcelonába Argentinából
  2. Beilleszkedési problémákkal küzdött és honvágya volt
  3. A támadó megküzdött a démonaival és közben egyre jobb lett
  4. Mióta profi labdarúgó lett, 698 mérkőzésen 612 gólt szerzett a csapatában
  5. Messi az idei Aranylabda egyik fő esélyese, ha megnyeri ez lesz a 6. neki

Messi, akit fiatalkorában növekedési hormon zavarral diagnosztizáltak, a klub valaha volt legeredményesebb gólszerzője lett.

Frank Rijkaard alatt mutatkozott be a felnőtt csapatban még a 2004/05-ös szezonban és azóta 10 La Liga és 4 Bajnokok Ligája címet nyert.

A kezdés viszont nem volt ilyen fényes, hiszen Messinek problémái voltak a beilleszkedéssel és folyamatosan honvággyal küzdött. A hamarosan megjelenő „Becoming Leo Messi” címmel megjelenő dokumentum filmben mesél arról, min kellett keresztül mennie:

„15 napot töltöttem Barcelonában, majd visszatértem Argentínába. Pár hónap múlva felhívtak és igent mondtam, hogy költözöm. Ide akartam jönni és elkezdeni álmaim karrierjét. Nagyon boldog voltam a családommal együtt.” -mondta Leo Messi.

„Nagyon vártam már, hogy idejöjjek. Az igazság az, hogy abban az időben nem értettem mekkora változás lesz. Csak egy kis srác voltam. Annyit akartam, hogy a Barcelonában játsszak. Nem voltam tisztában vele, hogy mivel jár, mennyire nehéz lesz nekem is és a családomnak is.”

„Kezdetben… az igazság az, hogy nagyon kemény volt. Igazán nagy dolog játszani, és az, hogy ezt nem tehetettem meg, az kemény volt. Ott voltak a sérülések is. Amikor végre képes lettem volna játszani két, három, vagy négy hónap után, az első meccsemen megsérültem és újabb másfél hónapot hagytam ki.”

„Kemény időszak volt, de sose gondoltam arra, hogy hazamegyek. A testvéreim visszamentek Argentínába, a húgom beilleszkedése volt a legkeményebb, ő volt a legkisebb és nehéz volt számára az iskola és minden… úgy döntöttek, hogy anyukámmal visszautaznak.”

„Egyedül voltam és amikor megkérdezték mit akarok csinálni: maradni vagy hazamenni, akkor a döntés az enyém volt. Egyértelmű volt, hogy maradok.”

forrás