Uncategorized

Neymar visszatér, Mbappé játéka kétséges a Real Madrid ellen

A brazil felkészülhet a jövő héten tartandó Bajnokok Ligája összecsapásra. Hosszabb kihagyás után a Lille ellen lép majd pályára, a francia játéka viszont kétséges.

A brazil szupersztár október közepe óta nem lépett pályára, akkor szedett össze egy térdsérülést és ezzel folytatván azt a sérüléssorozatot, ami a Parc-des-Princes-ben kísérti.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a csapat edzője Thomas Tuchel elmondta, hogy Neymar szerepeli fog majd a PSG soron következő 3 mérkőzésén. Ezek pedig fontos összecsapások, hiszen a Lille után a Real Madrid következik, aztán a Monacohoz látogatnak majd a fővárosiak.

„Neymar jól van. Együtt edzett a többiekkel és játszani is fog a Lille ellen, bár még nem az egész meccsen.” – mondta Tuchel a sajtónak. „Sokat segít nekünk a játéka, mérkőzéseket dönt el egy megmozdulásával. Ez a tulajdonsága nagyon fontos számunkra, ha győzni akarunk. A Lille, a Real Madrid és a Monaco mind kihívást jelentenek a számunkra.”

Neymar a hét közben Spanyolországba utazott, hogy megnézzen egy Davis Kupa meccset. Erről is megkérdezték a francia mestert: „Mit tehetnék én ez ügyben? Nem vagyok az apja vagy rendőr, csak az edzője. Ügyesen edzett. Hogy tetszett-e az, hogy Madridba utazott? Nem. De az elmúlt 2 hétben nagyon profin viselkedett. Többet dolgozott mindenkinél a csapatban és ha minden jól megy játszani is fog a hétvégén.”

Tuchel ezen nyilatkozata után nem sokkal Neymar a következő üzenetet tette ki Twitter oldalára:

In every life we have some trouble. But when you worry, you make it double. Don’t worry, be happy ?”

Vagyis: „Mindenki életében vannak problémák, de ha sokat izgulsz, akkor csak szaporítod azokat. Tehát ne parázz, légy boldog” Kevesen gondolják úgy, hogy ez véletlen lenne.

Mbappé játéka viszont kétséges egy betegség miatt. A fiatal francia számos alkalommal helyettesítette már Neymart ebben a szezonban, és sérült is volt már hol a térdével, hol a combjával.

„Lázas volt, így nem edzhetett a csapattal. Vele még várnunk kell, amíg rendbe jön.” – mondta Tuchel, aki még Marco Verrattit (térd) és Ander Herrerat (comb) is kénytelen nélkülözni.