JuventusSerie A

De Ligt:”Nem bántam meg, hogy a Juventushoz jöttem”

A holland védő elutasította Patrick Kluivert a napokban tett azon kijelentését, hogy megbánta már a nyári átigazolását Olaszországba.

Az ő leigazolása egy igazi kis szappanopera volt a nyáron, ahol számos nagy csapat versengett a kegyeiért. A Barcelona érezhette magát befutónak az akkor még az Ajax kapitányáért rendezett versenyfutásban, ám végül alul maradtak a Juventus ellenében.

A fiatal védő karrierje nem épp a legjobban indult Torinóban. Sok kritika éri a játékát az összehozott büntetők és a szerényebb védekezése miatt. Talán ezért is tette a Barcelona utánpótlásáért felelős Patrick Kluivert is azt a kijelentést, hogy De Ligt már bánja a döntését.

De Ligt viszont a Voetbal Primeurnek adott nyilatkozatában egyértelműen kijelentette, hogy erről szó sincs. „Nem bántam meg, hogy a Juventust választottam. Mindenki mindenfélét beszél, és ha egy olyan ember nyilatkozik, mint Kluivert, az mindig nagy port kavar. Az egész igaznak is tűnhet, de valójában csak feltételezések.”

A nyári szerződtetése óta De Ligt csak 12 meccsen játszott, a sérült Chiellini távolléte ellenére is. A Juve jelenleg veretlenül vezeti a Serie A-t 32 ponttal, második az Inter tőlük 1 ponttal lemaradva.