Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Perez:” Ez a klub mindent megnyert, és a játékosai legendák”

A Real Madrid a hétvégén kitüntette jubiláló játékosait. Mind a kosárlabda, mind a futballcsapat és a klub kötelékében dolgozó szakmai stáb tagjai érmét vehettek át. A 25,50 és 60 éves évfordulót ünnepelők gálája a madridi Ifema rendezvényközpontjában családjaik kíséretében vehették át az ezüst-arany-és gyémánt-érmeket.

Az eseményt Emilio Butragueno nyitotta meg, és Florentino Perez adta át a legendák számára a klub nagyrabecsülését jelképező érmeket. Perez beszédében méltatta a múlt és a jelen Real Madridját mind a kosárlabda, mind a futballszakosztály tekintetében.

„Tanúi vagyunk klubunknak az utóbbi idők egyik legjobb korszakának mind a labdarúgás, mind a kosárlabda vonatkozásában. Ez egy olyan eredmény, amelyet nem szabad alábecsülni a foci világában, amely versenyképesebb, mint valaha.” -mondta. Majd hozzátette:

„Az olyan értékek, mint csapatmunka, alázat és a soha fel nem adás a Real Madrid valódi jellemzői. Az átalakulás folyamatában vagyunk, amely új magasságokba vezet minket. Van egy új, tehetségekkel teli csapat nagyszerű játékosokkal, a fiatalokban rejlő lehetőségekkel. Mindannyian bízunk bennük. A kosárlabdacsapat 17 serleget hozott haza az elmúlt kilenc évben. Ez a klub mindent megnyert, és a játékosai legendák.”

A rendezvényen összesen 2466 ezüst kitűzőt, és 337 arany-és gyémánt érmet adtak át. Külön megemlékeztek az idén elhunyt klublegendáról, Agustin Herrerin-ről, akinek nevében gyermekei vették át az elismerést. De ezüst érmét kapott például Amancio Amano, Paco Buyo, Butragueno, Manolo Sanchis, Fernando Hiero, Roberto Carlos, Santiago Solari és Almaro Arbeola is.

Amennyiben érdekelnek a labdarúgás legendái, és a régi idők sztárjai, figyeld videocsatornánkat, ahol hamarosan új sorozattal jelentkezünk, amiben mesélünk majd érdekességeket is a közeli és távolabbi korok labdarúgóiról!

Forrás és kiemelt kép: Marca