Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

A szerény zseni, Luka Modric

A tavalyi feledhető szezon után mind a Real Madrid, mind Luka Modric visszatérni látszik zseniális formájához. A horvát válogatott biztosította az Euro 2020 szereplését, és immáron biztosan résztvevői a tornának, hiszen csoportelsőként jutottak tovább,. Így Modric is kicsit időt szakíthatott, hogy találkozzon hazájában is a rajongóival.

Az „Én játékom” címet viselő önéletrajzi könyvét immáron személyesen mutathatta be Zágráb-ban az olvasóknak, és bizony sok százan álltak sorba dedikálásért. A rendezvényen a Real Madrid képviseletében Marcelo és Emilio Butragueno voltak jelen. A horvát válogatottbeli csapattárs Zvonimir Boban és egykori edzője, Sir Alex Ferguson is részt vettek az eseményen.

Ez utóbbi mondta talán a legemlékezetesebb mondatot:

„Modric karrierjét elemezve, különös tekintettel a gyermekkorára, példa lehet ő a fiatal játékosoknak, hogy a tehetség legyőzi a fizikai erőt.”

Miután Modric Monacoban átvette a Golden Foot elismerést is, kijelnethetjük: a regnáló aranylabdás és világbajnok ezüstérmes játékos ismét „divatba jött”. Noha a tőle megszokott módon, szerényen áll a sikereihez.

Miután a horvát válogatott biztosította a szereplését az Euro 2020-as játékokon, Luka Modric engedélyt kért a távozásra. Zlatko Dalic vezetőedzővel egyeztetve már visszatért Madridba. Mivel a válogatott számára nincs tétje a Grúzia elleni mérkőzésnek, Modric szeretne már a mai napon a csapattal készülni a fehérek következő mérkőzésére.

Mivel az előző nemzetközi szünet során, a Wales elleni játék alkalmával megsérült, a klub nem tudott számolni vele az elmúlt hetekben. Most, hogy egyrészt egy esetleges újabb sérülést elkerüljön, és egy gesztus is tegyen a klub irányába, a mai 17 óráig tartó tréningen, ha igazak a hírek, már részt is vesz.

Szerény, lojális, szorgalmas: Luka Modric, mi így /nagyon szeretünk!

Forrás: Marca és a horvát válogatott honlapja. Kép: Marca