Real MadridLa Liga

Fede Valverde: Remegtem a madridi derbi előtt

Fede Valverde bevallotta: lámpalázas a meccsek előtt. Az uruguayi középpályás nagy formában játszik a Real Madridban mostanában, ám pályán kívül egy rendkívül csendes személyiség.

A Real Madrid TV-nek elmondta: „Szégyenlős vagyok, mindig átadom a terepet másoknak, de a pályán próbálom magam maximálisan jól érezni. Szerintem muszáj egy kicsit idegeskedni a meccsek előtt. Tudtam, hogy kezdeni fogok az Atletico ellen, és ezért nagyon izgultam.”

Casemiro odajött és megkérdezte: Izgulsz? Mire én: Nem, dehogy. De látta, hogy remeg a kezem.”

Az összes csapattársa közül Casemiro az, aki a legnagyobb hatással van rá. „Mindenkitől sokat tanulok.”-mondta. Különösen a középpályások adnak tanácsot és hallgatják meg, ha valami történik vele.

„Casemiro is dél-amerikai, akárcsak én. Mindig mellettem van és rengeteget segít a tanácsaival. Mindig kijavít, mintha az apám lenne.” Valverde is szívesen tölti az idejét a brazillal.

„Az edzéseken mindent bele kell adnom, mert vannak olyan játékosok, akik magasan kitűnnek. Kroos például soha sem veszíti el a labdát. Nagyon jó velük edzeni minden nap.”

Casemiro mellett Zinedine Zidane is segíti a fiatal uruguayit.

„Csodás érzés, amikor a főnök megdicsér. Ő is mindig arra biztat, hogy ne féljek megmutatni minden tudásomat. Kihozta belőlem a legjobbat.”

Úgy tűnik a fiatal középpályás élvezi azt, hogy a felnőtt csapatban játszhat. „Hihetetlen, hogy 21 évesen már egy ekkora klubban játszhatok. Sosem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem és élvezem minden percét, annak amiben most vagyok. Harcolni fogok ezért a csapatért és nagyszerű dolgokat fogunk elérni együtt.”