Átigazolási HírekJuventusLa LigaReal MadridSerie A

A Juve fenyegetése a Madridnak: Kell nekünk Mbappé és Haaland is

A Real Madrid köztudomású, hogy Kylian Mbappéval szeretné erősíteni a keretét a jövő nyáron. A PSG csatára közel volt az átigazoláshoz 2017-ben, de ami akkor nem jött össze, az most még nehezebbnek látszik. Többek között azért, mert a párizsiaknak eszük ágában sincs eladni, illetve a spanyoloknak is konkurenciájuk akadt.

Csütörtökön a Juventus részvényesei beleegyeztek egy 2023-ig szóló 300 millió eurós tőkeemelésbe, amit leginkább játékosvásárlásra szeretnének elkölteni. A torinóiaknak két fő célpontja van: Kylian Mbappé és Erling Haaland. Ez a két játékos amúgy a Madrid kívánságlistáján is szerepel.

Paolo Aicari, a részvényesek egyik elnöke kijelentette: ” A célunk az, hogy egy Cristiano szintű játékost vegyünk, csak fiatalabbat.” A Tuttosport szerint a tőkeemeléssel a Juventus végre ‘nagyban gondolkodhat’. Ezt Pavel Nedved is megerősítette: ” Egy újabb 100 milliós igazolás? Mi készen állunk.” Az köztudomású, hogy az összeg azért ennél magasabb lesz, hiszen a PSG 300 millió euróra árazta be Mbappét.

A francia csatárt nem éri váratlanul a Real Madrid érdeklődése. A Monacóban töltött ideje óta ostromolják őt a fehérek, azóta amióta feltűnt az európai porondon. Pont úgy, mint most Haaland. A fiatal norvég iránt is elég élénk az érdeklődés, hiszen a maga 19 évével vezeti a Bajnokok Ligája góllövő listáját. A madridi csapat nem igazán találja a hálót ebben az idényben, ezt pedig úgy kívánják orvosolni, hogy a galaktikusaikat állítják párba a tehetséges fiatalokkal.

Mind a Madridnak, mind a Juventusnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha mind a két játékost meg akarja szerezni. A 300 millió mellé, amit Mbappéért kérnek még hozzá jönne Haaland vételára is. És minél több kérője lesz, annál drágábban fogja majd adni a Salzburg.