La LigaBarcelonaReal Madrid

El Clasico: A La Liga megtámadta a frissen módosított időpontot.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség a napokban december 18.-ra tette át az összecsapást a Barcelona és a Real Madrid között. Tette mindezt a La Liga főnök Javier Tebas javaslata ellenére, aki a december 4.-i vagy december 7.-i időpontok közül favorizált volna egyet. Így a huzavonának még messziről sincs vége, Tebas azt nyilatkozta, hogy elmegy a Spanyol Nemzeti Sporttanácsig is, vagy ha kell bírósághoz fordul.

Azért tiltakozik ennyire az új dátum ellen, mert az eredetileg (a megújított) Copa del Rey-nek volt fenntartva. Ezen felül a Klub-világbajnokság is éppen akkor kerül megrendezésre, ami fennakadást okozhat a La Liga közvetítési jogokkal bíró tv csatornáknál, hiszen így hiába vettek két közvetítési jogot, ha csak egy meccset tudnak adni élőben. Ezert egyenlőre Tebas elutasította az El Clasico december 18.-ra történő áthelyezését.

Az egész azzal kezdődött, hogy a csapatok nem voltak hajlandóak helyszínt cserélni. A szombati mérkőzést lejátszani Madridban és a tavaszit pedig Barcelonában, ahol addigra talán csitultak volna a kedélyek. Ebben a cserében sem a Barcelona sem a Real Madrid nem volt partner. A Barcelona a félkészülésre hivatkozott, ami így extra terheket rótt volna rájuk, míg a madridiak azzal érveltek, hogy a Santiago Bernabeuban éppen felújítási munkák zajlanak. A csapat 3 hétig nem használja a stadiont, mert idegenben játszik, ha változott volna a helyszín, akkor pont a tervezett munkálatok közepébe csöppentek volna.

Ezek után kezdődött az igazi kötélhúzás a dátumokkal. A Barcelonának érthetően azért nem tetszik Tebas ajánlata, mert így közvetlenül az Atletico Madrid után, és hat nappal az Inter elleni összecsapás előtt játszanának a Madriddal. A fehéreknek nem is a bajnoki meccsek jelentettek hátrányt, inkább azzal érveltek, hogy túl közel van az időpont a Brugges elleni idegenbeli mérkőzéshez. Ki tudja, hogy addigra mar bebiztosítják-e a továbbjutást a Bajnokok Ligájából. Így mind a két klub a december 18.-at tartotta megfelelőnek. Összefoglalva: Tebas hiába rángatja ezt a gyeplőt, a csapatok nem hajlandóak engedni.