Manchester UnitedJuventus

Ryan Giggs elárulta, hogyan lett Cristiano Ronaldo az egyik legjobb

A Manchester United, legendája Ryan Giggs megemlékezett Cristiano Ronaldoval a klubnál töltött közös időszakukról és elmagyarázta, hogyan lett CR egy színészből csapata legértékesebb, legfontosabb játékosa.

Ronaldo 2003 nyarán érkezett meg az Old Traffordra, miután leigazolták a Sporting Lisbontól.

A Bolton ellen, amikor csereként debütál, fantasztikus teljesítménye megmutatta mire számíthat a világ tőle.

Giggs, aki játszott és betalált azon a 4:0-as mérkőzésen, elárulta: sose gondolta volna, hogy ekkora sztár lesz majd Ronaldo.

„Nem láttuk, hogy a valaha volt egyik legjobb gólszerző lesz, egyszerűen nem.” -mondta Giggs a beIN Sportsnak.

„Az első meccsén a Bolton ellen nagyon jó teljesítményt nyújtott, aztán egy kicsit romlott a formája, kicsit frusztráló volt.”

„Van amikor kell passzolni, van amikor nem, túl sok csel, színészkedés – kemény kezdések voltak a Unitednél.”

Ahogy Ronaldo hozzászokott a Premier Leaguehoz, az utolsó három szezonjában 66 gólt szerzett, beleértve a 2007/08-as szezont 31 találattal.

A 34 éves játékos több mint 700 karrier gólt szerzett klubjaiban és a válogatottnál összesen, Ő lett a 6. akinek ez a mérföldkő sikerült.

Giggset, aki 6 szezonban is együtt játszott Ronaldoval, lenyűgözte mennyit fejlődött korábbi csapattársa, mióta távozott a Unitedtől 2009-ben.

„Széleskörűvé fejlesztette játékát, meg tudja verni ellenfeleit 1 vs 1-ben, és frusztrálja a csatárokat, hogy sokkal hatékonyabb náluk.”

„Pár éve élőben néztem meg a Bajnokok Ligája döntőjében, amikor a Real Madrid a Juventusszal játszott. Előtte már régóta nem láttam a helyszínen, és nagyon ritkán vett részt a támadás építésben, de amikor eljutott hozzá a labda a büntetőterület környékén, egyből életre kelt.”

„Megkapja a labdát, gyors lábaival bárhogy be tudja fejezni (jobb, bal láb, fejes, pöckölések, büntetők és szabadrúgások.) Amikor valaki olyan kiegyensúlyozott teljesítményre képes mint Ő, az egyértelműen a valaha volt egyik legjobb játékosnak számít.”

Roy Keane hitt benne, hogy Ronaldo a legjobbak között lesz, mikor a portugál viselkedéséről mesélt és rámutatott, hogy már nagyon fiatalon el akarta hagyni a Lisbont a Unitedért:

„Igazi játékosnak tűnt. Zinedine Zidane szintén úgy nézett ki, mint egy játékos, ahogy Ronaldo is. A mozgás, a test beszéd, mind ott volt. Egy kis arrogancia szintén. Jó értelemben, nagyon kedvelhető srác volt. Már elfelejtettük milyen komoly kritikákkal illeték amikor bemutatkozott nálunk, de csak egy 17 éves kölyök volt. Én ennyi idősen még a Rockmountnál játszottam Corkban…”