Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Real Mallorca- Real Madrid

Amikor Perez lemondott

2006-ban tudta utoljára legyőzni Mallorca a Real Madrid-ot. Akkor, a mérkőzés után Florentino Perez lemondott az elnöki székéről. Ma este ez nem fog bekövetkezni, mármint az Elnök Úrnak esze ágában sincsen lemondani.

Győzelemért utaznak

A Real Madrid annak ellenére, hogy sok a hiányzó a keretéből a FIFA-vírus miatt (Bale, Modric, Kroos, Vasquez), győzni utaznak a szigetre. Zidane mélyen meríthet a keretből, így mivel Dani Carvajal pihen a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája találkozó előtt, sok eddigi mellékszereplő futhat ki ma este a fűre.

Bátrabban lehet kezdeni

Mivel az El Clasico el lett halasztva a Barcelonában kialakult helyzet miatt, Zidane nem kell, hogy óvatoskodjon. Bátrabban küldhet olyan játékosokat a pályára, akik majd a Bajnokok Ligája meccsen is játszani fognak. No meg végre azok is lehetőséghez juthatnak, akik eddig a cserepad fűtéséről gondoskodhattak főképp.

Köztük elsősorban is a nagyon népszerű-és méltán az- Brahim Díaz. A mai este végre szerephez juthat, azok után, hogy tavaszi sérülése óta mellőzött volt. De a támadósort ma este erősítheti Luka Jovic, Vinicius Jr, Rodrygo Goes. Végre, a szurkolók legnagyobb örömére!

Meccselőzetes video

A középpályát minden bizonnyal Casemiro menti meg, James Rodriguez és Isco segítségével. A legnagyobb szerencse, hogy éppen hogy felépültek ők is, amolyan melegváltást végrehajtva a betegszoba ajtajában a középpálya másik felével…

Asensio szívfájdalma

Marco Asensio Mallorca szülötte. 10 évesen csatlakozott a Real Mallorca csapatához, ahol 17 évesen debütált a nagycsapatban. Miközben apja és bátyja hajnalban keltek, hogy a közeli szupermarketben munkába álljanak, ő élte a szigetbeli fiatalok életét, edzés utan a strandra, vagy moziba járva. Mára üzleti érdekeltségeit képviselik a róla fiatalkorában gondoskodó családtagjai.

A Mallorca felnőtt csapatában 36 mérkőzésen 6 gólt szerzett, 18 éves korában felkeltette a Barcelona érdeklődését. Aláirni mégis a Real Madrid-nál sikerült neki, a királyiak nagy örömére. Az egyik leg tehetségesebb játékosa lett a csapatnak, sokan egyensen Cristiano Ronaldo utódját láttak benne. A tavalyi szezonban csapattársaihoz hasonlóan halvány formát mutatott.

Szemmel láthatóan jó hatással volt rá is Zinadine Zidane visszatérése. Ezért is hatott nagy sokként az előszezonban elszenvedett súlyos sérülése. Térdszalag szakadását megoperálták, és jelenleg hosszú rehabilitácíóra kényszerül. Még hosszú hónapokig fog tartani, hogy visszatérhessen.

Amikor a tavalyi szezon vége a Real Mallorca első osztályba való feljutását hozta, Asensio nagyon várta, hogy újra nevelőklubja pályájára léphessen. Sérülése miatt azonban erre ma nem kerülhet sor. Marco hozzánk hasonlóan, a fotelből fogja végig nézni a ma este a játékot. Szívből kívánjuk, hogy a tavaszi fordulóban már a pályán legyen ő is, hiszen mindenki nagyon várja vissza!

A mérkőzést a Spíler 2 közvetíti.

Forrás a Marca cikkei és képei.