Premier League

Premier League kedvcsináló 9. forduló

Visszatér a Premier League két hét után, íme a menetrend, amiből a vasárnapi rangadó ugyan kiemelkedik, de a többi mérkőzésen is hatalmas a tét!

Everton – West Ham

Marco Silva túlélte a válogatott szünetet, de ha csapata nem győz a 9. forduló nyitómérkőzésén, alighanem új munka után nézhet. Pocsék formában vannak Kékek a legutóbbi 4 meccsüket elvesztették. Lehet az általa alkalmazott 4-2-3-1-es formátumon kellene változtatnia a siker érdekében.

Tottenham v Watford 

A Tottenham háza táján biztosan nem bánták a válogatott szünetet, hogy megfordítsák a rossz szériájukat a Bayern és Brighton meccsen bekapott 10 gól után. Mauricio Pochettino azt mondta, hogy nem számít januári aláírásokra, mert „hiszek azokban a játékosokban, akik itt vannak”. A szezonból eddig eltelt idő azt mutatja, hogy a játékosai jelenleg nem motiváltak vagy nem hisznek magukban. Az otthoni vereség nem kizárt, hogy változást is hozna magával.

Leicester – Burnley

A hazaiak a liverpooli vereséget követően fogadja a legutóbbi 4 meccsén veretlen Burnleyt. Brendon Rogers csapat a hatékonyságában bízhat, Jamie Vardynak például 7 kaput eltaláló lövés elegendő volt az 5 gólhoz!

Aston Villa – Brighton

Brighton még sohasem nyert a Villa parkban, de most a Spurs szétszedése után önbizalommal telve érkeznek. A birminghami csapatnak égető szüksége van azonban a 3 pontra a bennmaradáshoz.

Chelsea – Newcastle United

Lampard csapata a nehéz szezonkezdés után fiatal angoljaival egyre inkább magára talált, így ők nem örültek a 2 hét pihenőnek. Steve Bruce szintén saját nevelésű futballistáknak is köszönhette a Manchester legyőzését, Londonba várhatóan foggal körömmel védekezni érkeznek, de Mountnak és társainak ezt meg kell otthon oldaniuk.

Wolfes – Southampton

Sem a Farkasok, sem a három vereséggel érkező vendég Szentek sem brillíroznak eddig a szezonban. A hazaiak a legutóbbi fordulóban Guardiola csapatának legyőzésével mutatták, hogy lassan visszatalálnak tavalyi önmagukhoz. Az elllenfélnél Hasenhüttl azt állítja, az hogy nem sok játékos szerepelt válogatottakban a csapat javát szolgálta. „Ez lehetőséget adott számomra, hogy a játék néhány gyengeségével foglalkozzunk, amelyeket az utóbbi két meccsen láthattunk” – jelentette be.

Norwich – Bournemouth

A Norwich ugyan hatalmas meglepetésre legyőzte a bajnokot, de azt a formát nem sikerült megtartani, így kiesőhelyen állva égető szüksége van a 3 pontra, míg a vendégeken jóval kisebb a nyomás.

Crystal – Palace

A szombati nap zárása a City londoni vendégjátéka. Az előjelek eltérőek a Palace hatodik helye ragyogó kezdés Zahaéknek minden nyomás nélkül játszhatnak a bajnok ellen. Guardiolanak kicsit csökkentek a gondjai, John Stones tud játszani, így Fernandinho visszakerülhet a középpályára, ahol Kevin de Bruyne is játékra kész!

Manchester United – Liverpool

United Liverpool mérkőzésről már olvashattátok hosszabb beharangozónkat. A sérült játékosok helyzete még kérdéses a hazaiaknál, ami biztos De Gea és Pogba nem játszik

Sheffield United – Arsenal

A forduló zárásaként az Ágyúsok az újonchoz látogatnak, és ha a gaboni csatáruk tartja jó formáját továbbra is a dobogón maradhatnak. Az éllovas elleni mérkőzésük óta nem kaptak ki. A hét híre volt még velük kapcsolatban, hogy Mesüt Özil  jól érzi magát akár a lelátón is esze ágában sincs távozni, kitöltené a szerződését,