La LigaAtletico MadridBarcelonaReal Madrid

Írjuk be a naptárba: mérkőzés Miamiban, El Clasico, Copa del Rey

Meccs a Hard Rock Arena-ban

A La Liga hivatalosan is megerősítette, hogy az Atletico Madrid és a Valencia csapatai megkeresték azzal a kívánságukkal, hogy a december 6-án, szombaton esedékes mérkőzésüket a Miami Hard Rock arénában játszhassák le.

A meccs spanyol idő szerint 22 órakor, helyi idő szerint 16 órakor kezdődne. A két klub olyan indokokkal támasztotta alá a kérését, miszerint az Egyesült Államokban tartandó mérkőzés a jövőt vetíti elénk, és olyan közönség számára teszi elérhetővé a La Liga összecsapást, akik egyébként közvetítés híján nem tudják azt egyébként élőben követni. Hogy mindezért a két klub kap-e bármilyen plusz pénzt, vagy a saját, hazai szurkolóiknak mi a véleményük, azt nem írja a cikk.

El Clasico: még megy a vita az időpontról

Mind azt korábban már megírtuk, a Spanyol Labdarúgó Szövetség és a La Liga sem tartja biztonságosnak az október 26-án, Barcelonában soron következő El Clasico megtartását. Vagy ne ott, vagy ne most, kérték a klubokat napokkal ezelőtt. Mivel a helyszíncsere lehetőségét mind a két klub elvetette, a dátumot próbálják meg most módosítani. A Barcelonában kialakult helyzet miatt ugyanis a két szervezet véleménye az, hogy nem lenne garantált a játékosok, különösen a vendégek és szurkolóik biztonsága.

Felvetődött Madrid oldalról az a lehetőség is, hogy a katalán városba érkező drukkerek ne vegyék fel fehér pólóikat, és ne lobogtassák a Real Madrid zászlóit. Nonszensz, ismerve különösen az ultrákat, na meg a rangadó erkölcsi fontosságát is.

Most a RAC1 rádió műsorában személyesen az ország belügyminisztere nyiltakozott az ügy kapcsán. És közölte, hogy nem látja akadályát annak, hogy a mérkőzés az előre eltervezettek szerint, október 26-án délután 13 órakor legyen megrendezve. Mind mondta, személyesen garantálja azt, hogy a rendvédelmi szervek fenntartják a nyugodt sportesemény lebonyolításának a feltételeit:

„Megtesszük a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy zavartalan legyen a rangadó.”- mondta.

Mindeközben a legfrissebb hír szerint a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivataolsan is felszólította a két klubot, hogy azboktóber 26.-ai dátumról tegyék át a mérkőzést egy közösen megállapított időpontra. Erre október 21.-én hétfőig kell választ adniuk, különben nélkülük hoznak döntést. A Versenybizottságot kérik fel. Itt három delegált: egy a Spanyol Futball Szövetség részéről, egy La Liga képviselő és egy független tag szavazatán múlik, mikor legyen a talákozó. Mivel a Barcelona ragaszkodott a végsőkig az október végi eredeti időponthoz, nekik kell elsősorban belenyugodniuk, hogy még legalább két hónapot kell várni az összecsapásra

Két másik lehetséges időpont van kijelölve: december 7.-e, és december 18.-a. Ez utóbbi viszont nem lenne szerencsés a Copa del Rey rajtja miatt.

Copa del Rey: csapatok, párosítások

Kisorsolták az idei Copa del Rey, azaz Király Kupa csoportköreinek párosítását. A 20 csapat 10 selejtező mérkőzést játszik 4 csoportban (2-2 illetve 3-3 meccs csoportonként), majd a 10 nyertes csapat indulhat el az első divízió küzdelmeiben december 18-ától. A selejtezők november 13-án lesznek rendezve. A csoportok az alábbiak szerint alakultak a sorsolás után:

A. CSOPORT

Tolosa Cf-CDPteltellas

CD Becerril-Urraca CF-Posada

Comillas CF-CD Barqueño

B. CSOPORT

FC ANDORRA-CE Andratx

UD Fraga-CD Peña Azagresa

C. CSOPORT

Club Atlético Antoniano-Atlético de Porcuna CF

CB Ramón és Cajal-El Palmar CF

Melilla CD-AD Lobón

D. CSOPORT

CD El Álamo- CD Pedroñeras

CF Intercity-UD Gran Tarajal

Képek és forrás: Marca