Premier League

A rangadók rangadója jön a Premier Leagueben!

Az angol bajnokság legnagyobb rangadója jön vasárnap, a két legsikeresebb klub Angliában a hazai Manchester United 20 bajnoki címmel (ebből PL 13) míg hétvégi riválisa 18 (0) címmel rendelkezik. A történelmük alapja a szurkolók közötti fricskáknak is, hiszen a SAF vezette MU rárúgta az ajtót a Premier Leagueben az addigi rekordbajnokra és meg is előzte!

Sir Alex azonban visszavonult, és azóta hiába adták sztáredzők egymásnak a kilincset az Álmok Színháza inkább a rémálmok otthona lett. Jose Mourinho nevével fémjelzett második hely a legjobb eredmény a 13-as bajnoki cím óta. Ugyanennek az edzőnek épp a Liverpool elleni vereség volt az utolsó meccse 2018. december 18.-án. Ezután edzőben új irányt és azóta talán igazolásban is új felfogást kezdtek el a Vörös Ördögök. Érkezett a Babaarcú Gyilkos Ferguson teljes támogatását élvezve. A nagyszerű belépőt egy gyengébb periódus, és egy hatodik hely zárta tavaly.

Eközben Liverpoolban beköszöntött a Klopp éra, 2 BL döntővel, a tavalyi megnyerésével immár 6 trófeája van a legrangosabb kupában a klubnak és egyértelműen a City legfőbb (egyetlen?) riválisává vált a Mersey Side-i gárda. Részletesebben itt!

Külön pikantériája a derbinek az a Klopp interjú, amiben arról (is) mesél, hogy miért nem lett a Manchester vörös felén edző…

Örök mérlegük kicsi United előnyt (80 győzelem, 56 döntetlen, 66 vereség) mutat, a PL-ben ez nem meglepően markánsabb (28, 12, 14), és egyértelmű Manchesterbe nem győzni jár a Pool, a Premier League megalakulása óta ötször sikerült nekik utoljára 2014 márciusában Steven Gerrard emlékezetes mérkőzésén!

Elérkeztünk a mostani idényhez, ahol a célok is nagyon mások OGS egy top 4-et valószínűleg simán aláírna, míg Jürgen Klopp csapatának talán kimondott célja az első bajnoki cím 30 év után.

Solksjaer két méregdrága angol védőt igazolt Wan-Bissaka és Maguire személyében és egy walesi tehetséget Jamest, elengedte Lukakut, Herrerat és a szurkolók megkönnyebbülésére Alexist. A Klopp csapat egyben maradt, Adrián érkezett csak.

United fogja megtörni a Pool sorozatát? A forma azt sugallja, hogy nem…

Manchester United történelme leggyengébb szezonrajtját produkálja a PL-ben 8 meccs 9 pont 12. hely és, ami beszédesebb a Chelsea elleni szezonnyitó óta 7 mérkőzésen 5 rúgott gól! Nehezítésként ott van a sérült lista, bár az angol újságok szerint Paul Pogba, Luke Shaw és Aaron Wan-Bissaka biztosan Anthony Martial talán ott lehet a 18-as keretben.

Időközben Anfielden aligha lehetne jobb a helyzet Jürgen Klopp számára. A Liverpool nyolc bajnoki meccsét nyerte meg, és nyolc pont az előnye a második helyezett Manchester City-vel szemben. Két PL rekord is beállítható a hétvégén a legtöbb győzelem zsinórban, és a legjobb szezonrajt is! Alisson is visszatér és mindösszesen a Mourinho érát lezáró Shaqiri van a maródiak listáján!

Az egyik vélemény szerint Ole Gunnar Solskjaer kérni sem tudna rosszabb pillanatot a Liverpool elleni mérkőzésre, a másik szerint Manchester United főnöke hatalmas feladattal szembesül, de a hétvégén csak egy nagyobb vereség esetén kellene izgulnia az állása miatt. Ezzel szemben Klopp vezette Liverpooltól most mindenki elvárja a győzelmet és a makulátlan mérleg fenntartását!

A Man Utd a elmúlt öt Premier League találkozójából egy győzelmet tud felmutatni, és közvetlenül a nemzetközi szünet előtt 1-0 -ra veszített a Newcastle ellen.

Ha a bukmékereknek lehet hinni, Solskjaer a második legesélyesebb Marco Silva mögött, hogy a következő Premier League menedzserré válik, aki elveszíti munkáját. De ehhez Fergusonnak is lesz egy két szava, ne legyen kétsége senkinek!

Vasárnap 17.30 nem kérdés, hogy minden angol futball kedvelőnek a naptárába be van vésve. És ahogy mondani szokták, egy rangadón sosem a tabella, hanem a pillanatnyi forma, az érzelmek megfelelő kezelése a döntő!

Amennyiben hazai siker születik az eddigi botlások nagy része megbocsájtható lesz norvégnak, míg vendégsiker esetén a német edző tovább erősítheti álmait!