Uncategorized

LiverKlopp

Amikor Jürgen Klopp 2015. Október 8.-án aláírta a szerződését a Liverpoollal a szurkolók reménykedtek sikeresebb időszak köszönt be a klubnál. Azóta mindenki, a riválisok is tudják új időszámítás kezdődött!

Kloppnak megvoltak az eredményei, a stílusa, védjegye mikor a Mersey Side-ra érkezett, de ami ennél fontosabb az elvárásai is. A leghangsúlyosabb az igazolásoknál a teljes döntési jog! Aki szereti,követi ezt a klubot az elmúlt 1-2 évtizedben döbbenetesen sok rossz igazolást fel tud sorolni. Balotelli, Carroll, Aquilani, Borini, Keane a sor végtelen, és 2005 Isztanbul óta komoly eredményt nem tudott a Liverpool felmutatni, 2007 egy BL döntő még, és 1-2 “majdnem” bajnoki cím.

Ide érkezett meg a német mester, szabad kézzel nyúlhatott a kerethez, de a közönség elvárása is hatalmas volt. Anglia és Európa tetején akarták látni szeretett csapatukat megint!

Szeptember 13.-án egy Tottenham elleni 0-0-val mutatkozott be érdemes megemlíteni az első kezdőcsapatot:

Liverpool’s starting XI v Spurs: Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Leiva, Can, Milner, Lallana (replaced by Allen), Coutinho (replaced by Ibe), Origi
Subs: Toure, Allen, Ibe, Bogdan, Sinclair, Vilaca Teixeira, Randall

3 játékos van a klubnál jelenleg ebből a csapatból! A keretben ott volt még a mostani csapatból Firmino, Henderson, Gomez, és Lovren.

Az első év egy 8. helyet és 9 év után nemzetközi kupadöntőt hozott, 3-1-es vereség a Sevilla ellen az Európa Ligában. Amióta ő a menedzser nemzetközi egyenes kieséses párharcot még nem bukott el a csapat! Nyáron megkezdődött  a csapat átalakítása, érkezett Matip, Mané, Wijnaldum és Karius is. Talán a német kapus Klopp egyetlen mellényúlása eddig, ami nagyon jó arány! 16 játékos távozott a kiadás kevesebb volt a bevételnél.

Az új szezon nemzetközi kupa nélkül zajlott és végül egy BL selejtezőt érő negyedik helyet ért, sikerekkel és kudarcokkal együtt. 2017-es átigazolásoknál meghatározó játékosok jöttek. Salah, Robertson, a saját nevelés Alexander-Arnold, Oxlade Chamberlain és januárban Van Dijk! Távozott rekord összegért az azóta Bayern kölcsönjátékos Coutinho és a mérleg alig volt mínuszban.

Sikerre ítélve

Bajnokság újabb negyedik helye mellé egy Bajnokok Ligája döntő szereplés jutott, ahol nem sikerült megakadályozni a Real Madrid triplázását. Salah elképesztő szezont futott, Virgillel az utolsó előtti puzzle is a helyére került, látszott ez már Klopp csapata, a jövő pozitívnak látszott!

A tavalyi szezon érzésem szerint sokáig megismételhetetlen lesz a Premier Leagueben, két szinte tökéletes szezont futó csapat leiskolázta a mezőnyt és olyan versenyfutást csinált az aranyért, ami elképesztő. Ehhez a tulajdonosok mélyen a zsebükbe nyúltak, érkezett az utolsó mozaikdarab Alisson, valamint Fabinho, Keita és Shaqiri. A bajnokságban az ezüstérem jutott, de az újabb BL döntő, ezúttal a Spurs ellen már trófeát ért! A csapat és Klopp is a csúcsra ért!

Íme egy mostani talán legerősebbnek mondható csapat 4 év után:

Alisson – TAA, Van Dijk, Matip, Robertson – Fabinho, Milner, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané csere: Adrián, Gomez, Keita, Henderson, Elliot, Origi, Shaqiri, Brewster

Az idei évben eddig egy trófea került a vitrinb, és egy biztató szezon kezdetet mondhat magáénak a klub. 8 pont előnnyel hibátlan mérleggel a tabella élén jelenleg a Liverpool!

Jürgen Kloppal eddig 221 meccset játszott a csapat, több mint 58%-át nyerte ez a második legjobb mutató Dalglish után. Számtalan klub rekordot állított fel, legtöbb győzelem sorozat, legtöbb hazai győzelem, legtöbb pont egy bajnokságban stb. De ami ennél fontosabb kialakított egy csapatot, akit élvezet nézni, a futballját elismeri mindenki. A keret átlagéletkora ideális minden adott, hogy tovább írják a liverpooli történelmet!