BarcelonaÁtigazolási Hírek

A Barcelona elit 9-est igazolna, Mbappé az álmuk

Az FC Barcelona elégedett a jelenlegi keretével, amivel újra trófeákért küzdhet. Frenkie de Jong és Antoine Griezmann érkezésével a csapat minősége is fejlődött. Junior növeli a versenyhelyzetet a bal oldalon. Neto tökéletes csere a kapuba, és ott van még a La Masia két tehetsége Ansu Fati és Carles Pérez is.

A Mundo Deportivo szerint a következő nagy beruházása a csapatnak egy igazi 9-es lesz, aki a legmagasabb szinten pótolhatja majd Luis Suárezt.

Az uruguayi játékos január 24-én tölti be a 33. élet évét, maga a támadó is azt mondta korábban, hogy a klubnak el kell gondolkoznia a pótlásáról. Suárez teljesítménye fogja meghatározni, hogy ez már a nyáron megtörténik, vagy el lehet halasztani 2021-re, amikor több nagy évre is esélyük lehet.

Az álom Kylian Mbappé lenne

Kylian Mbappé már 20 évesen a világ elitjéhez tartozik. A PSG és Barcelona közötti kapcsolat nehézkessé teszi az átigazolását, de 2021-re már csak egy év lesz hátra a szerződéséből, ha addig nem hosszabbít. A francia támadó már májusban mutatott jeleket, hogy érdekelné egy külföldi projekt, ha a PSG-nek továbbra se jönne össze a Bajnokok Ligája. Viszont nála nem szabad elfelejteni a Real Madridot se, akik szintén leigazolnák a támadót.

Harry Kane szintén pole pozícióban van. Az angol játékos 26 éves és 2018-ban meghosszabbította a Tottenhammal lévő szerződését 2024-ig. A fizetése évi nettó 20 Millió Euró, bizonyítottan igazi gólvágó.

A fizetés jóval fontosabb, mint az átigazolás díja

Mbappé és Kane leigazolásához is mélyen a zsebbe kell nyúlnia a Barcának. Ez nem probléma nekik, mert a könyvelésben úgy is az amortizációs költség fog szerepelni. Gazdaságilag nagyobb jelentősége van a fizetésüknek.

Firmino és a többiek

Amennyiben a két sztár nem jön össze, úgy ott van még 9-esként Roberto Firmino, a brazil 28 éves. Ő jelenleg egy kicsit más karakter, mint amire a Barcának szüksége van.
Marcus Rashford is szóba kerülhet, de a Manchester United 21 éves angol támadója egy szinttel lejjebb van, mint Mbappé és Kane, persze a játékos még sokat fejlődhet és a csapat már régóta követi. Szerződése 2023-ig szól az Old Traffordon.
Lautaro Martínez az Inter 22 éves fiatalja is ott van a jelöltek között, aki Rashfordhoz hasonlóan a mozgékony, gyors támadók közé tartozik.

Az új 9-es lesz a következő nagy döntés, amibe rendkívül sok beleszólása lesz az edzőnek, hogy kit kövessenek, vagy kit szeretne.

Ti kivel lennétek elégedettek? Kommentbe jöhetnek a válaszok.